Njujork, sve o najpopularnijem gradu na svetu

Njujork – bezvremenski, intrigantan, svetski poznat, moderan i neverovatno inovativan, predstavlja svetsku metropolu koju je vrlo teško opisati rečima. Ne samo da je predstavnik vrhunske arhitekture, savremenih tehnologija i mode, već je odlično poznat po sjajnom noćnom provodu, filmovima i mnogim turističkim atrakcijama. U jednom, ali ogromnom gradu možete videti se što ste oduvek želeli, upoznati njujorški način života i želje da se ponovo nađete u ovom centru sveta, iznova i iznova.

Putovanje u Njujork sigurno je san gotovo svakog pojedinca, i u tu svrhu su dostupne avio karte Beograd Njujork, koje vode od sna do jave. U ovom tekstu dajemo mnogo znamenitosti koje čine da je Njujork svetska prestonica broj jedan, ali i kako da vaš san bude što jednostavnije ostvaren, pa dajemo još jedan vodič za savršeno putovanje.

Put do Njujorka – od sna do jave

Najčešće pitanje u vezi sa putovanjima jeste koji vid prevoza odabrati, i učiniti da se dugo kreirane želje napokon ostvare. Avionski prevoz je vrlo pogodan, pouzdan i brz, posebno kada se radi o udaljenim destinacijama, kao što je Njujork od Beograda. Zato, avio karte Beograd Njujork upravo su vrlo tražene, popularne i često rezervisane više meseci unapred. Zato, na vreme isplanirajte vaše obaveze i pronađite vreme za odlazak na putovanje, a Njujork će biti vaš kutak, sa bezbednim avionskim prevozom. Blagovremenom rezervacijom avio karate bolje ćete uskladiti vaše privatne i poslovne obaveze, dobiti slobodne dane, ali i mesta u avionu. Sledeći korak je pakovanje kofera i novčanika, a tu savetujemo da se bar solidno uštedi novca, kako biste mogli bez stresa da posetite u Njujorku sve što vas interesuje. 

Direktan let Beograd Njujork organizuje se više puta u toku jutra, popodneva i večeri, od strane različitih avio prevoznika. Cena karte zavisi od željenih termina, vremena rezervisanja, obima prtljaga i klase u kojoj želite da se prevozite. Popusti i jeftinije karte ostvaruju se za ekonomsku klasu, termine polaska u toku dana, povratne ture i kod „low cost“ kompanija, koje obezbeđuju samo prevoz, bez pratećih usluga. Biznis klasu odlikuju i po petostruko veće za Beograd Njujork let, ali i specijalna udobnost sedišta, obroci, mirnoća putovanja bez mnogo putnika, prtljazi i sve druge pogodnosti koje su vam potrebne. Preporuka za avio karte Beograd Njujork nalazi se u činjenici da je vrlo odabrati rute koje nemaju presedanje, niti dugo čekanje na aerodromima. Kada je u pitanju avionska karta cena se kreće između 500 i 600 evra za povratnu kartu za jednu osobu, u ekonomskoj klasi putovanja. Sam let traje između 12 i 14 časova, u zavisnosti od termina polazaka, a obično noćna putovanja traju kraće. Zatim slećete na jedan od 4 aerodroma u svetskoj prestonici: John F. Kenedy, La Guardia, Newark ili Westchester Country, koji su odlično povezani sa svim opštinama i mestima u gradu. Odatle vas čekaju brojna taksi vozila, ali i vidovi javnog gradskog prevoza, uz neophodnu konverzaciju na engleskom jeziku. Adekvatan smeštaj u svetskim metropolama su uglavnom hoteli ili hosteli, s obzirom da često imaju i svoje vozače taksi vozila, obezbeđene obroke, vrhunske sobe i sve ono što vam je potrebno za udoban i siguran boravak u velikom gradu. 

Najvažnije atrakcije za obilazak – pripremite fotoaparate

Kada obezbedite vaše avio karte Beograd Njujork, sednete u avion, a zatim i sletite u svetsku prestonicu, budite spremni na upoznavanje mnogih znamenitosti. Savet je da ukoliko želite što više iskustva da steknete, odvojite bar 10 dana za posetu ovom gradu broj jedan. Grad se nalazi na obali Atlanskog okeana i prestonica je istoimene države. Dobro je znati da ima pet odvojenih opština, koje su vrlo popularne, i to su: Menhetn, Stejten, Bronks, Bruklin i Kvins. Kako klima može biti vrlo oštra i promenjiva, savet za idealno putovanje je kasnije proleće ili rana jesen, idealno meseci maj ili septembar. 

Bruklin most

Mesto gde stalno „sevaju blicevi“, kako automobila tako i turista jeste čuveni Tajms Skver – trg u Njujorku koji krasi veliki broj bilborda, previsokih zgrada i različitih dešavanja. Ukoliko je moda vaš fah, ovde se nalazi više desetina prestižnih butika, a tu su i kafići, pozorišta, bioskopi, i mnogo drugih atraktivnosti za obilazak i uživanje. Empajer Stejt Bilding je nekadašnja najviša zgrada na svetu, sa odličnim pogledom na više od 100 spratova. Veliki broj turista čini je teškom za pristup i obilazak, ali popodnevni, ili rani jutarnji časovi su odlični za posmatranje smenjivanja obdanice i noći. Finansijska četvrt nalazi se na jugu, i tu je središte banaka i drugih finansijskih institucija, za zaljubljenike ekonomije, novca i istorijskih zdanja. 

Podrazumeva se da je u Njujorku nemoguće zaobići Kip Slobode – statuu koja želi dobrodošlicu svim brodovima u samoj luci. San svakog turiste jeste da vidi unutrašnjost ove znamenitosti, ali za to je potrebno karte rezervisati vrlo često i po godinu dana unapred. Svakako, vožnja turističkim brodovima može učiniti da se Kip Slobode vidi nešto bliže, kao i brojni mostovi i druge građevine iz potpuno drugačije perspektive, jer su panoramski pogledi odlični za fotografisanje. Jedan od arhitektonskih predstavnika Njujorka je zasigurno  železnička stanica, koja je najveća građevina ovog tipa na svetu, a čuvena je i po snimljenim filmovima, reklamama i često se viđa na malim ekranima.

Most na menhetnu

Central park sa zamkom Belvedere, zoološkim vrtom, vrteškom i baštom, čini mirniji deo Njujorka, za prave uživaoce prirode, kulture i istorije, bez gradskih gužvi, bude i izloga. A ukoliko ste obožavalac noćnog provoda nakon dnevnih bučnijih ili mirnijih obilazaka, mnoštvo kafića, restorana, diskoteka, ali i kazina i kockarnica tu su za sticanje novih iskustava, ali u svakom slučaju su bolji za razgledanje, i za navike, i za novčanik. 

Njujork je svetska metropola koja je na prvom mestu turističkih destinacija iz mnogo navedenih opravdanih razloga. U njemu ima ponešto za svakoga, uz viši ili niži finansijski izdatak. Savet je da prvenstveno obezbedite avio karte Beograd Njujork, a zatim da uplovite u svoju pustolovinu i steknete nova, nenadmašna iskustva. Takođe, bolje je da uštedite nešto veću sumu novca, pa da otputujete u grad iz snova na više od 10 dana i maksimalno upoznate sve atrakcije Njujorka, jer će vam u slučaju manjeg ostanka uvek nedostajati taj bar još jedan dan više u Americi. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *