Novi sistem grejanja za vaš dom koji osvaja tržište

Ušteda energije, manji troškovi tokom grejne sezone, energetska efikasnost, ekološki prihatljivi načini grejanja, ekonomičnost, može li sve da se spoji u jedan efikasan sistem? Može, a ukratko rečeno reč je o toplotnim pumpama. Novi sistem grejanja dospeo je in a srpsko tržište, a polako osvaja sve veći broj korisnika.

Da li zbog manjih troškova, veće energetske efikasnosti ili prirodnih izvora energije, to ne znamo, ali provereno znamo da su toplotne pumpe postaje glavni način grejanja širom Evrope. A ni Srbija nije mimo sveta. Prepoznaju naši potrošači o kakvom sistemu grejanja se radi, pa se odlučuju za toplotne pumpe iako je prvobitno ulaganje veće.

Naime, investiranje u opremu i ugradnju toplotne pumpe je izdatak koji se veoma brzo isplati. Tokom zime računi za struju će biti manji, a vi ćete se lepo ogrejati za manje pare. Naravno, teže je odmah dati veću količinu novca, ali kada se bolje razmisli, zar nije isplativije sad dati nešto više novca, a tokom zime ne razmipljati koliki će biti troškovi, kada je jeftinija struja da bi se TA peć punila i hoće li zima biti dug i hlada i da li ćete imati dovoljno ogreva.

Rešenje je jednostavno. Bez pitanja i muka, kada ugradite toplotne pumpe u svoj dom više problema ni dilema neće biti. Međutim, ako niste sigurni za koju pumpu da se odlučite i da li bolje da izaberete toplotne pumpe koje fnkcionišu po principu vazduh – voda ili zemlja – voda, mi vam rešavamo dileme. Preporučujemo vam da posetite sajt Toplotne pumpe za grejanje – Prodaja i ugradnja – Grappa Beograd.

Toplotne pumpe vazduh – voda, da ili ne?

 

U zavisnosti od prirodnih izvora energije iz kojih se toplotne pumpe napajaju, trebalo bi znati da postoji nekoliko vrsta ovih pumi. Naime, reč je o pumpama koje funkcionišu po principu vazduh-voda, voda-voda, zemlja-voda, vazduh-vazduh. Brojne su mogućnosti i prednosti koje ovi načini grejanja nude, a kod sve postaju sve popularnije pumpe koje funkcionišu po principu vazduh-voda. Osim za nove stanove i kuće, one se ugrađuju i priliko renoviranja životnog, ali i poslovnog prostora.

Razlog je jednostavan, efikasnost je na prvom mestu. Upravo energetska efikasnost nameće sva pravila kada govorimo o industriji. Iako se ranije više vodila briga o pristupačnim cenama i načinima grejanja, danas se na prvo mesto stavlja energetska efikasnost, pa tek sve ostalo. Zato ne čudi što su u prethodnom periodu građevinski objekti nastajali po principima tadašnjih prilika i zbog čega su se i građani ponašali u skladu sa tim dobom. Danas se akcenat stavlja na uštedu, moderne tehnologije i napredna rešenja, ne samo u građevini već u svim oblastima.

Tako, na primer, kada govorimo o grejanju, toplotne pumpe koje rade po principu vazduh-voda zapravo funkcionišu slično kao kotao, ali je efikasnost toplotnih pumpi višestruko veća, posebno ako govorimo o štednji električne energije. One apsorbuju toplotnu energiju iz vazduha i prenose je do cevi unutar vašeg doma u kojima se nalazi voda.

Imajući na umu da je sve više govori o zaštiti životne sredine i o podizanju ekološke svesti građana, mnoge države pokušavaju na različite načine da smanje potrošnju električne energije i podstiču ugradnju toplotnih pumpi u novoizgrađene objekte.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *