Kako da povećate produktivnost i efikasnost na poslu uz pomoć Feng Šuija

Samo uređenje kancelarije je veoma bitno za što veću profitabilnost i efikasnost na poslu. Kako biste podstakli vaše zaposlene da budu produktivniji i postižu što bole rezultate, pružite ugodno radno okruženje u kojem će se osećati prijatno i opušteno.

Izbor odgovarajućeg kancelarijskog nameštaja, udobne fotelje, funkcionalnog radnog stola mogu da pomognu i utiču kako na raspoloženje između zaposlenih tako i na podsticanje većeg uspešnosti u radu. U daljem tekstu opisaćemo vam koji su to proverene ideje po Feng Šuiju koje podstiču produktivnost, uspešnost u radu i doprinose širenju pozitivne atmosfere na poslu.

Izbor i raspored kancelarijskog nameštaja

Sam izbor i raspored kancelarijskog nameštaja ponajviše zavisi od veličine same kancelarije. Nije sve jedno da li se uređuju veći ili manji kancelarijski prostori. Mnogima možda deluje da su veći prostori zahtevniji i da je potrebno uložiti više truda i rada, ali ukoliko pitate nekog dizajnera ili arhitektu rećiće vam da manje kancelarije predstavljaju veće izazove. Zbog ograničenog prostora potrebno je unapred dobro osmisliti raspored kancelarijskog nameštaja i pretvoriti ga u prijatnu i funkcionalnu kancelariju. 

Ono na šta prvo morate da obratite pažnju u svakoj kancelariji jeste osvetljenje. Ukoliko spadate u one srećnike koji imaju prozore u svojim kancelarijama gledajte da to prirodno osvetljenje iskoristite na pravi način. To je veoma bitno ukoliko se vaš posao zasniva na upotrebi kompjutera, prirodna svetlost može stvoriti bolju i pozitivniju atmosferu i olakšati rad. Ukoliko ne možete da priuštite prirodno osvetljenje preko celog dana ili prosto vaša kancelarija nema prirodnog osvetljenja onda gledajte da nabavite sijalice koje su pogodne za rad u zatvorenim prostorijama i koje neće prestavljati opterećenje za vid vašim zaposlenima.

Izbor stolica i stolova

Prilikom izbora odgovarajuće stolice za vaše zaposlene pođite od toga da pored modernog dizajna bude udobna za kičmu jer mnogi provode i više od osam sati na radnom mestu. Samo sedenje duže od trideset minuta može da prouzorukje niz oboljenja i deformisanja kičmenog stuba. Zato je veoma bitno da izaberete dobru i kvalitenu radnu stolicu. Što se tiče radnog stola gledajte da njegova površina bude dovoljno velika kako bi zaposlen mogao komotno da radi i ima dovoljno prostora kako za kompjuter tako i za druge sitnice. Da biste podstakli svoje zaposlene da prave što češće pauze dobro bi bilo da imate prostoriju za mini odmor u kojoj će moći da popiju kafu ili nešto pojedu. 

Obavezno oplemenite vaš poslovni prostor nekom ukrasnom biljkom

Još jedno pravilo po Feng Šuiju za uređenje kancelarje jeste da prostor u kojem boravite ulepšate sobnim biljkama. Naravno prilikom izbora ovakvih biljaka gledajte da birate one koje su otpornije i kojima nije potrebno puno sunčeve svetlosti i vode, pogotovo ako radite u kancelarijama koje nemaju prirodnu svetlost. Po Feng Šuiju ukoliko želite da vaša firma dobro posluje i zarađuje više novca onda nabavite bonsai drvo ili japansko drvo novca. Poznato je da prisustvo ovih biljaka u kancelariji postiču pozitivnu energiju zbog lučenja eteričnih ulja a takođe utiču i povećavaju koncentraciju i budnost. Samim tim prisustvo biljke oplemenjuje prostor tako da uvek gledajte da držite neku biljku u kancelariji.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *