Priuštite sebi sat kakav zaslužujete

Sa preciznim satom u našem digitalnom dobu, nošenje sata je mnogo više od govora o vremenu. To je emocionalna investicija koja može da govori o vama.

Osim što je izbor načina života, on mora biti prikladan svrsi kada je u pitanju vaš stvarni stil života. Njegova sposobnost da vam kaže da li ste poranili ili okasnili još uvek je veoma vredna.

 

Tačnost nije sve

Ako vam je potreban super precizan mehanički sat, onda potražite onaj koji je sertifikovan kao „hronometar“. Na ove satove otpada samo šest posto svih mehaničkih satova, što se odražava u njihovim višim cienama.

 

Brza reč o kaiševima

Ono što povezuje vaš sat sa vašim zglobovima je izuzetno važno u karakteru vašeg sata. Metalna narukvica izgleda sjajno na više muških, zrnastih satova, dok je koža izbor za konvencionalne, elegantne satove. Ipak, budite oprezni. Postoje pravila koja treba poštovati, prvenstveno u vezi sa kožnim kaišem na pojasu (crna sa crnom, braon sa smeđom). Uvek posegnite za čeličnom narukvicom kada ste u nedoumici. I nikada ne nosite gumu sa odelom, baš kao što nikada ne biste nosili patike s odelom.

 

Kako do kupovine sata

Otvorite bilo koji katalog, posetite bilo koji veb sajt za kupovinu, zakoračite u bilo koju prodavnicu nakita, i biće vam predstavljena neverovatna raznovrsnost satova. Veliki, mali, tamni crni, sjajni čelični, nikada nije bilo toliko satova koje bi mogli izabrati. I to nisu samo različiti brendovi ili modeli. Nije ni čudo da traženje novog sata može biti tako zastrašujuće.

 

Nije uvek ovako bilo. Bilo je vremena ne tako davno kada je muškarac, imao sat. Jednina. Posedovanje više od jednog bilo je čudno kao i posedovanje desetak motornih vozila s odgovarajućim psom za svakog od njih. Sat je veoma lično vlasništvo koje čini više od vremena a to je pokazivanje bogatstva, statusa, težnje, pa čak i porodice. Nije bilo uopšte neobično da sat koji se prenosi od oca do sina ili zlatni sat koji je nagrada za penzionisanje bude zajednički pokazatelj poštovanja i drugarstva.

 

Otkup satova

Otkup satova je isto tako komplikovano kao i sam lov na taj neuhvatljivi „grail“ sat u periodu od pre nekoliko godina.

Otkup sata danas može biti stresirajuće iskustvo. Kako postoje mnoge vrste satova sa troškovima od jednog dolara do cene hiper-automobila, sledi pitanje šta kupiti? Za početak, odgovorite na sledeće pitanje, koliko ćete novca potrošiti i šta će vam to doneti. Provedite koliko god možete vremena sa satom koji vam se dopada. Kolika god da je ta cifra, budite sigurni, uvek ćete dobiti vrednost svog novca. Prilikom otkupa satova, iskusni ljudi, koji se bave otkupom, proceniće vrednost sata na osnovu njegovih karakteristika ali i uveriti se u njegovu originalnost. Stoga, ne morate birnuti da li je vaš novac potrešen na “pravu” stvar.

 

Na kraju krajeva, sve se svodi na činjenicu da je sat veoma lična kupovina. Izabrano mudro, može brzo postati nagrađeno vlasništvo ili dragocen dar. Loše izabran i može se izgubiti u fioci smeća. Tajna je da znate šta želite, šta želite da kažete o sebi ili osobi za koju je sat namenjen, i šta možete da priuštite, a zatim da uradite neka istraživanja da biste bili sigurni da izaberete pravi sat. Ali vredi truda.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *