Provedite fantastičan porodični vikend na misterioznoj reci Tari

Bez obzira na to koliko članova broji vaša porodica i koliko godina imaju vaša deca, pokušajte da što više vremena provodite sa njima napolju. Na taj način će biti okruženi svežim vazduhom i sunčevom svetlošću, a ove dve stvari važne su za njihov rast i razvoj. Ovo je takođe razlog zbog kojih se mnogi roditelji odlučuju da s vremena na vreme posete neku od regionalnih turističkih atrakcija gde njihovi mališani mogu da uživaju na različite načine i da provedu još više vremena na svežem vazduhu. Reka Tara, zajedno sa prostorom koji se pruža oko nje, jedna je od najboljih opcija za sve koji traže beg od urbane sredine i koji imaju želju da istraže nešto novo i neočekivano. Ako i vi želite da provedete fantastičan porodični vikend na reci Tari, evo nekoliko saveta koji bi mogli da vam pomognu prilikom planiranja.

Napravite plan unapred

Iako je reka Tara najpoznatija po raftingu, ne smete smetnuti s uma da na ovom mestu možete da uživate i u drugim aktivnostima. Na primer, moći ćete da istražujete prirodu oko reke, kanjone koji se pružaju u različitim pravcima i da provedete vreme kampujući sa porodicom. Sa ovoliko opcija koje su vam dostupne, možda nećete moći da stignete da sve svoje ideje sprovedete u delo, i zbog toga je važno da napravite plan aktivnosti. Razmislite o svemu što želite da uradite na Tari i rasporedite sve planove u nekoliko dana koje ćete provesti tamo. Ako pristupite planiranju tako, bićete organizovani i efikasni, a to je jedini način da uspete da uradite sve što želite i da se lepo provedete usput!

Razmislite kada ćete ići

Reka Tara je centar rafting turizma u ovom delu Evrope, ali nije svaki dan na reci isti. Na primer, tokom leta i jeseni, vodostaj je nizak, a tok reke miran, što je idealno za početnike i porodice bez prethodnog iskustva. Sa druge strane, prolećni meseci su savršeni za ljude koji su već bili na raftingu, te i vi pokušajte da odredite idealno vreme kada ćete otići na Taru. Ali, kada god da odete, sigurno ćete se lepo provesti i nećete potrošiti previše novca jer ako i vas interesuje uzbudljiv rafting, Tara i cena koju ćete platiti za sve aktivnosti sigurno će se ispostaviti kao prava investicija. A ako se vašoj porodici dopadne ova avantura, uvek možete da se vratite na Taru u budućnosti, i to u različito doba godine!

Spakujte sve što vam je neophodno

Ukoliko želite da provedete više vremena pešačeći, kampujući i istražujući predele oko reke Tare, neophodno je da imate sa sobom svu potrebnu opremu. Ovo bi mogao da bude problem ljudima koji putuju vozom ili autobusom, makar deo trase puta, jer nije lako spakovati sve u nekoliko kofera. No, ako se odlučite za odlazak na Taru autom, imate dosta prostora kako biste spakovali sve što vam je potrebno. Ponesite dosta suve odeće kao i odeće za planinarenje koja je udobna i topla kako biste mogli da uživate u planinarenju bez bojazni da će se neko prehladiti.

Prelepi vidikovci

Ponekad je sve što je potrebno malo mira i tišine, pogotovo porodicama koje žive u gradovima i nemaju često priliku da borave u prirodi. Pronađite neki od vidikovaca koji pruža fantastičan pogled i uživajte malo u zajedničkom vremenu. Iskoristite priliku za izlet i napravite predah kako biste uživali u razgovoru i stvaranju novih uspomena. Ovo je i prilika da istražite delove Tare koji spadaju u neke od najlepših lokacija u regionu sa nekim od najupečatljivijih pogleda. Ukoliko želite da obiđete sve najpoznatije vidikovce i da ne rizikujete da se izgubite, pronađite lokalnog vodiča koji će vas odvesti do svih najskrovitijih mesta.

Bilo da se radi o vašem prvom odlasku na Taru, ili ste jedan od ljubitelja ove reke, Tara je mesto na koje ćete se sigurno stalno vraćati. Iskoristite neki od narednih vikenda da istražite baš ovu lokaciju i uživate u prirodi okruženi porodicom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *