Kako organizovati venčanje iz snova

Organizacija venčanja predstavlja izuzetan izazov za mladence i njihove porodice. O tom danu se mašta čitavog života i svako ima neku svoju ideju savršenog venčanja, priželjkujući venčanje iz snova.  Kako bi sve proteklo sa što manje stresa i problema, potrebna je dobra priprema i detaljan plan.

Planiranje budžeta

Najpe je potrebno napraviti detaljnu analizu budžeta kojim raspolažete. Od toga će sve zavisti. Napravite spisak svih troškova koji vas očekuju, počev od rezervacije restorana za proslavu, obezbeđivanja hrane i pića, preko benda za venčanje,  garderobe za mladence, burmi, pa sve do pozivnica i dekoracije. Cena svake ove stavke zavisi od vaših želja i afiniteta. Takođe, bitan faktor je i broj zvanica. Ipak, najvažnije od svega je da napravite listu prioriteta. Šta je to bez čega ne možete da zamislite vaše venčanje iz snova. 

Troškovi venčanja

U zavisnosti od toga da li se venčavate samo u opšini ili i u crkvi, ili pak želite da vas matičar venča u restoranu ili nekoj drugoj specijalnoj lokaciji, zavisiće i visina troškova. Takođe, cena samog venčanja zavisi i od dana u nedelji kada se venčanje dešava. Savet je da se termin venčanja odredi na vreme, kako ne biste došli u situaciju da je lokal ili bend koji želite zauzet.

Venčanje iz snova podrazumeva savršen ambijent

Za venčanje i snova je posebno bitan ambijent u kome će se događaj odigrati. Bilo da se odlučite za neki elitni restoran, hotel, šator ili neku egzotičnu destinaciju, uskladite svoje želje i očekivanja. I obična kafana može pružiti lep ugođaj sa elegantnom dekoracijom i sjajnom muzikom. 

Dekoracija za venčanje

Za dekoraciju prostora za venčanje možete angažovati profesionalce ili neke kreativne osobe iz svog okruženja. Za šta god da se odlučite, vodite računa da je potrebno ukrasiti i stan ili kuću mladenaca, automobil koji vas vozi, mladenački sto i čitavu salu. Nemojte zaboraviti ni bidermajer koji daje poseban šarm svakoj mladi. Opredelite se za stil koji volite i držite se toga. Imajte na umu da je često manje – više. Personalizovani detalji su posebno atraktivni poslednjih godina, kao što su personalizovane pozivnice, poruke za goste, pokloni.

Svadbeni meni

Hrana i piće su jedna od stavki koja je jako bitna na svakom venčanju kako bi gosti bili zadovoljni. Potrebna je dobra organizacija i detaljno planiranje. Mladenačka torta bi trebalo da bude u skladu sa kompletnom dekoracijom, ali je bitno voditi računa i o ukusu. Firme koje se bave izradom mladenačkih torti najčešće imaju kataloge u kojima ćete sigurno pronaći ono što vam odgovara. Ostatak menija opet zavisi od vaših želja i afiniteta. Bilo da se odlučite za tradicionalni meni ili za modernu varijantu keteringa, na prvom mestu neka vam bude kvalitet hrane. Piće treba da bude raznovrsno i da ga ima u dovoljnim količinama. Možete se odlučiti i za koktele, ali onda treba angažovati koktel majstora. 

Burme  

Nemojte zaboraviti burme. Običaj je da ih kupuje kum, ali sve češće se dešava da ih mladenci sami kupuju. Ponuda je raznovrsna, ali ipak  na vreme krenite u potragu. Možete se odlučiti i za graviranje bitnog datuma ili neke poruke i simbola. Cirkoni su takođe u trendu i sve češće zamenjuju klasične burme. 

Venčanica i odelo za mladoženju

Svi žele da izgledaju lepo na svom venčanju pa je odabir venčanice i odela većini mladenaca najveći problem. Postoje mnogobrojni saloni u kojima se može i iznajmiti venčanica. Takođe, u mnogim gradovima se organizuje sajam venčanja gde možete sigurno pronaći nešto za sebe. Mlade moraju još da razmišljaju o šminci i frizuri. Savet je da sve to na vreme isprobate kako ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja. Angažujte stručnjake u koje imate poverenje.

Bendo za venčanje

Muzika je ključna za venčanje iz snova. Dobro razmislite šta želite i krenite u potragu. Preporuka je da čujete bend koji želite da vam svira, jedino tako ćete biti sigurni u izbor. Napravite listu pesama koje želite da čujete, sa posebnim akcentom na prvi ples. Unapred se sa bendom dogovorite da li ima ili nema naručivanja pesama. Bendovi za svadbe su uglavnom prilično dobro uvežbani i spremni da naprave dobru atmosferu, ali vodite računa, jer  „koliko para toliko muzike”. Na bendovima za venčanje ne treba štedeti.

Fotografisanje i snimanje venčanja

Ne zaboravite da angažujete profesionalne fotografe i kamermane kako bi vaše venčanje ostalo trajno zabeleženo. Dogovorite se kakve fotografije želite, pa pre venčanja odradite foto šuting. Mnoge fotografske radnje sada vrše snimanje venčanja uz pomoć drona što je posebno interesantno.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *