Razlozi zbog kojih se turisti uvek rado vraćaju u Beograd

Ukoliko obraćate pažnju, iz godine u godinu, Beogradom šeta sve veći broj stranih turista, a veliki broj onih koji su ga već posetili, veoma se rado i vraćaju. Svako, naravno, ima neke svoje razloge, za dolazak, ponovnu posetu, ali kod većine se mogu čuti iste ili slične stvari kada je u pitanju ono šta ih privlači srpskoj prestonici.

Na ulicama se zaista mogu čuti skoro svi jezici sveta ili bar oni koji su među najzastupljenijima, tokom cele godine se mogu videti grupe i grupe turista koji razgledaju razne delove grada, ali tu je i veliki broj onih koji sami isplaniraju putovanje kako bi posetili Beograd, nakon viđenog, utisci su većinom pozitivni, veoma dobri.

Stranci najčešće vole da posete naše istorijske spomenike, ali i da osete duh grada. Najbolje je spojiti dnevni i Belgrade Nightlife, kako bi se osetio onaj pravi puls grada.

Istorijski spomenici

Beograd nije grad koji spade među mlađe, gradove koji nemaju neku veću istoriju, već se radi o gradu sa ozbiljnom istorijskom podlogom, te gradu sa veoma ozbiljnom i burnom prošlošću. Kao takva, istorija je za sobom ostavila brojne tragove koji su veoma ozbiljni i veoma vidljivi, te već u samom centru grada kao podsetnik na sve šta se događalo u prethodnim vekovima, kao dokaz padovima i usponima Beograda, stoji Kalemegdan i velika tvrđava koja svedoči o postojanju velikih ljudi, te o kulturi koja je u jednom momentu bila presudna i preovlađujuća u danas srpskoj prestonici.

Međutim, nije Kalemegdan jedini koji pruža istorijski uvid, tu su i Topčiderski park sa konakom kneza Miloša kao svedok jednog ne tako davno prošlog vremena, Zemunska tvrđava, brojna zdanja i građevine koje su nastale kao zadužbine brojnih istaknutih i učenih ljudi po kojima se Beograd i dan danas pamti.

Muzeji, spomenici, same ulice kao što je Knez Mihajlova, Balkanska, terazije, imaju svoje duge i duboko ukorenjene u istoriji priče, koje u velikoj meri privlače strance da posete srpsku prestonicu i saznaju stvari koje se retko kada dalje plasiraju u svet.

Belgrade Nightlife

Nebitno koliko godina turisti imaju, da li se radi o adolescentima, osobama u nekoj poznoj mladosti ili ljudima koji su već i te kako odrasli i zreli, svima im se dopadne Belgrade Nightlife. Sama činjenica da grad pruža mnogo opcija i mogućnosti, posebno u segment koji nazivamo Belgrade Nightlife, čini da svako želi još jednom bar da poseti i oseti sve iznova.

Kada su u pitanju stariji, njihovo noćno stecište i mesto na kojima osete čari Belgrade Nightlife-a jeste Skadarlija, sa autentičnim kafanama, restoranima, sa autentičnom hranom, energijom i najboljom poslugom, dok je za mlađe to nešto drugačije organizovano u klubovima, splavovima i svim mestima predviđenim za duge noćne provode.

Gostoprimstvo i toplina

Jedna od najbitnijih stvari kada odlazimo u bilo koji manje poznat ili nepoznat kraj, grad ili državu, jeste da se oseti ona neka toplina koja će brzo učiniti da se stvori “osećaj kao kod kuće”.

Upravo tu toplinu ima Beograd, a uz sve to, svakoga će privući gotoprimstvo domaćina, građana Beograda, te njihove predusretljivost i volja da u svakom momentu pomognu po pitanju bilo čega, da li se radilo o tome gde se nešto nalazi, da li je nekome potrebna određena preporuka ili je u pitanju nešto sasvim drugačije. Prisnost koju građani srpske prestonice brzo ostvaruju, zapravo je ono što privuče mnoge da se gradu i vrate, pa makar i na par dana.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *