Letnje Manifestacije Beograda

Beograd, glavni grad Srbije, tokom leta postaje epicentar kulturnih i zabavnih dešavanja. Sa bogatom istorijom i dinamičnom savremenom scenom, Beograd nudi raznovrsne manifestacije koje privlače posetioce iz celog sveta. U nastavku ćemo istražiti najzanimljivije letnje manifestacije koje čine Beograd idealnim mestom za letnji odmor, a takođe ćemo obraditi praktične savete za posetioce. 

 Beer Fest

Jedna od najpoznatijih manifestacija koja se održava tokom leta u Beogradu je Beer Fest. Ovaj festival piva, koji se tradicionalno održava u avgustu, privlači stotine hiljada posetilaca. Osim velikog izbora domaćih i stranih piva, posetioci mogu uživati i u besplatnim koncertima popularnih muzičkih izvođača. Za posetioce koji dolaze iz drugih gradova ili zemalja, preporučuje se korišćenje privatnog aerodrom parkinga u Beogradu, kako bi imali sigurno mesto za svoje vozilo. Sam centar grada može stvoriti poteškoće oko pronalaženja parking mesta, posebno dana kada je Beer fest i veći brpj ludi je u oseti gradu. Privatni parking aerodrom ima na raspolaganju veliki broj parking mesta na kom možete ostaviti svoj auto i uživati u ostatku večeri.

Belgrade Summer Festival (BELEF)

Belgrade Summer Festival, poznatiji kao BELEF, obuhvata širok spektar kulturnih događaja, uključujući koncerte, pozorišne predstave, izložbe i filmske projekcije. Ovaj festival traje tokom celog leta i održava se na različitim lokacijama širom grada, što omogućava posetiocima da istraže različite delove Beograda. Za lakšu mobilnost po gradu, mnogi posetioci se odlučuju za rent a car Beograd, što im omogućava fleksibilnost u planiranju dnevnih aktivnosti. Pored predstava i koncerata za odrasle, postoji i BELEF za decu koji je prepun pozorišnih predstava, koncerata, različitih aktivnosti u  kojima deca i njihovi roditelji mogu da uživaju. Tako da ako planirate da posetite ovakve manifestacije treba da znate da u ovoj manifestaciji možete uživati kao cela porodica. 

Mikser Festival

Mikser Festival je još jedna manifestacija koja obogaćuje kulturnu ponudu Beograda tokom leta. Ovaj festival okuplja kreativce iz različitih oblasti, uključujući dizajn, muziku, arhitekturu i gastronomiju. Mikser Festival je poznat po svojoj inovativnosti i često se održava na neuobičajenim mestima, kao što su stari industrijski kompleksi. Za turiste koji dolaze u našu zemlju i nisu sigurni da će se snaći i jednostavno pronaći sva mesta u kojima se odvijaju dogadjaji preporučuje se da iznajme automobil i brzo i jednostavno se prevezu i pronadju sva mesta. Mnoge rent a car agencije imaju i usluge voženja i odvoženja vozila pa vam to može biti kao još jedna pogodnost i prednost. Rent a car Beograd vam nudi pored velikog izbora automobila i dostavu vozila na željenu adresu što može dodatno da olakša vaš boravak i uživanje  u festivalu.

Belgrade River Fest

Belgrade River Fest je jedinstvena letnja manifestacija koja se odvija duž reke Save, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo na vodi. Ovaj festival kombinuje muziku, sport i zabavu na obali reke, čineći ga jednim od najpopularnijih događaja u Beogradu tokom letnjih meseci.

Muzički Program

Belgrade River Fest privlači vrhunske domaće i međunarodne izvođače koji nastupaju na otvorenim bini uz reku. Posetioci mogu uživati u raznovrsnom muzičkom programu koji obuhvata žanrove kao što su pop, rok, elektronska muzika i mnogi drugi. Koncerti se održavaju tokom dana i noći, stvarajući energičnu atmosferu koja privlači ljubitelje muzike svih generacija.

Pored muzičkih manifestacija leto u Beogradu nije potpuno bez uživanja u bogatom izboru bazena i kupališta širom grada. Ove oaze osveženja nude savršen način da se rashladite i opustite tokom vrućih letnjih dana, čineći ih neizostavnim delom letnje sezone u prestonici Srbije. Ada Ciganlija, poznata kao „Beogradska more“, je najpoznatije beogradsko kupalište koje privlači veliki broj posetilaca svakog leta. 

Letnje manifestacije u Beogradu pružaju nezaboravno iskustvo za sve posetioce. Bilo da ste ljubitelj muzike, teatra, dizajna ili jednostavno želite da istražite grad, Beograd ima nešto za svakoga.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *