Razna pića idealna kao poklon za novogodišnje praznike

Praznici nam stižu, praznici nam stižu… Prati ih euforija, poseban osećaj koji svaku zimu čini lepšom, udobnijom i toplijom, ma koliki minus bio napolju. Još ako na sve to dođe i sneg, pa biće to novogodišnji praznici za pamćenje i planiranje najlepših proslava, odmora i zimovanja. Ali i poklona!

Hajde da, bar jednom, na vreme mislimo o tome šta se kome može pokloniti, a ne da se pokloni pripremaju i pakuju u minut do 12. Ideja ne manjka, posebno ne za ovu priliku, ali se ovog puta baziramo na poklonima koji većini prijaju, a sigurno će prijati i vama ako ih dobijete. Kakva sve alkoholna pića dolaze u obzir kada su pokloni za novogodišnje praznike u pitanju?

Koje vino birati za poklon?

Krećemo od najsofisticiranijeg pića i pića koje prati svačije ukuse, jer toliko mogućnosti pruža da je nekada teško doneti konačnu odluku. Kada je izbor vina u pitanju bitno je da poznajete osobu kojoj ga kupujete, jer morate znati da li voli belo ili crveno, koje arome vina nekome prijaju i u čemu uživa. A onda dolaze berbe, poreklo… Biranje vina za bilo koju priliku je proces, ali proces koji je sladak i jako zanimljiv. 

Idemo tragom vinske mušice i stižemo do neodoljive Španije! Ako niste čuli za Baron de Ley, pripremite se da vam se pripije, jer je dovoljno da se opiše njegova aroma. Baron de Ley vino je španskog porekla, mnogo puta nagrađivano i tako je steklo svetsku slavu. Arome kupine, borovnice, ribizli, uz arome kokosa, anisa i cimeta… Postoji li savršeniji poklon za zimske, novogodišnje praznike i postoji li uopšte lepši način da nekome kažete da ga volite samo jednim poklonom?! Ovo je ne samo odličan novogodišnji, već savršen dar za bilo koju priliku.

Pivopijama obezbedite pivo

Možda ćete reći da pivo i nije neki poklon, jer eto, svima je dostupno, može se kupiti i na lokalnoj trafici. No, ipak nije sve onako kako pomislite u prvi mah. Kako smo pričali o procesu biranja vina, ništa drugačije nije ni kada je pivo u pitanju. Da li znate samo koliko vrsta piva postoji na svetu i od čega se sve prave, sa kojim aromama? Da, u pravu ste, nemoguće je nabrojati. Zato internet iskoristite da dođete do pouzdanih informacija o nekim posebnijim vrstima ovog voljenog napitka, otkrijte šta to sve može u vašoj okolini da se pronađe, a nije svakidašnje i jedna korpica za takvim limenkama ili flašama piva postaje najbolji poklon. Posebno za muškarce, pa eto načina da preko stomaka dođete do ljubavi, jer logično, ljubav preko njega ide. 

Ne zaboravite na domaće rakije

Teško da postoji kuća bez domaće šljivovice, jabukovače, kruškovače… A teško i da neko ne voli litar dobre ljute da dobije na poklon. Domaća rakija je uvek na ceni, bilo da se prodaje, kupuje ili dobija. Obogatite nečiji kućni bar domaćom šljivovicom ili likerom sa domaćom rakijom za dame i tako prebrinite na perfektan način pitanje novogdišnjeg poklona. Naravno, degustacija ide pred ponoć, jer ne valja da se ne kucnete. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *