Kako odabrati svadbeni poklon

Venčanja se danas, kao i oduvek, organizuju kako bi se mladenci zakleli jedno drugom na večnu ljubav, što pred Bogom, što pred ljudima. Neke svadbe jesu manje, skromnije, sa manjim brojem svedoka i gostiju, dok su druge opširne i velike i broje na stotine ljudi.

venčanje

Sve naravno zavisi od želja mladenaca.

Ako ste pozvani da prisustvujete takvoj ceremoniji, vi ste verovatno izuzetno bliski sa mladencima, a u najmanju ruku sa nekim od roditelja, i dolazite ili sa mladine ili sa mladoženjine strane. Pri tom, u zavisnosti od toga koliko ste bliski, darovaćete i određeni poklon.

Postoji mnogo načina da čestitate mladencima ovaj divan i za njih veoma značajan dan. Najčešće se danas pokloni daju u vidu koverte sa novcem. Obično je to neka simbolična suma novca, koja može da odgovara broju članova porodice koja dolazi, poklonu koji ste vi dobili od mladenaca koji su bili kod vas na slavlju, ili će pak zavisiti od toga koliko ste bliski sa mladencima. Obično je rodbina nešto otvorenija kada su u pitanju darovi.

Naravno, obično se gleda da poklon bude za nijansu veći od onoga što su mladenci uložili za vas kao gosta, te da na taj način za njih i ostane nešto novca da priušte sebi kakvo putovanje ili pak neke potrepštine za kuću.

Naravno, bliski ljudi mogu darovati i druge materijalne stvari, pa u obzir dolaze i neki kućni aparati kakav je recimo televizor, šporet, ili pak veš mašina, mašina za sudove i frižider. Svakako da se u bilo kom trenutku kao njima najbliži možete konsultovati sa mladencima da li im je i šta potrebno za opremanje doma.

Za mladu je uvek obezbeđeno cveće, dok je običaj da se još nosi i vino i u nekim krajevima i torta.

Od poklona koje će mladenci takođe zauvek posedovati može biti i neka slika koja će im ulepšati enterijer stana, zatim lampa ili eventualno neki escajg i posuđe od porcelana, posrebren ili srebren, koji će moći da koriste za specijalne prilike i koji nikada ne izlazi iz mode, pa će se prenositi i na njihovu decu.

U obzir dolaze i delovi nameštaja, dekorativni sanduci koji imaju i dobru funkciju za odlaganje stvari, stalak za vinske boce, kolica za piće, kao mini bar i mnogi drugi dekorativni predmeti u vidu kakvih kristala, posrebreni ili srebrni.

U obzir dolaze i predmeti na kojima se može gravirati datum venčanja, zlato ili privesci sa inicijalima mladenaca. Posteljina za mladence, kristalne čaše, digitalni ramovi za slike, sve to može veoma koristiti i biti lepa uspomena na vaše prisustvo. Možete im naravno darovati i vaučer za kupovinu u određenom iznosu, pa da oni sami mogu priuštiti ono što im je potrebno.

Ukoliko ste im izuzetno bliski, možete im pokloniti i svadbeno putovanje. Ne morate im naravno organizovati i pokloniti medeni mesec (iako bi to čak i bilo idealno za mnoge mladence), ali im možete omogućiti kakav izlet ili pak vikend putovanje u Veneciju ili neki slični romantični grad, vikend šoping, pa će oni utiske sa istog zasigurno pribeležiti i pamtiti kao vaš jedinstveni i unikatan poklon.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *