Kako najlakše odabrati bend za svadbe?

Najviše pažnje na svadbama, svakako, privlače mlada i mladoženja. Mladenci i njihove aktivnosti u toku svadbe, centar su zbivanja  na svakoj svečanosti povodom venčanja dvoje mladih ljudi. Ali, pošto su mladenci odlučili da početak svog zajedničkog života provedu sa više stotina zvanica, rodbine i prijatelja, moraju da se potrude oko organizacije venčanja i svadbe. Da bi svadba uspela i o njoj se pričalo, moraju da se ispune mnogi uslovi. Jedan od njih je i kako odabrati odgovarajući, a kvalitetan bend za svadbe.

bend-za-svadbe

Mnogi restorani koji se bave organizacijom svadbenih veselja, imaju i svoj bend za svadbe. Standard je da se tada ponude i nešto bolji uslovi što se tiče cene. Naravno da cena raste ukoliko vi sami birate bend, odnosno i to zavisi od kvaliteta i kategorije benda, to jest kako se bend za svadbe kotira na tržištu.

Postoje opcije, a to može biti vrlo interesantno iskustvo, da kada izaberete bend izabrali ste i restoran, jer oni samo tu nastupaju, odnosno imaju ugovor o angažmanu, ili da birate restoran pa ste izabrali i muziku bez mogućnosti  promene benda za svadbe. Ukoliko vam te opcije ne odgovaraju, već želite određeni restoran i određeni bend za svadbe, onda morate da učinite nekoliko koraka.

Prvi je, da uskladite datum koji  odgovara i vama i restoranu i bendu. Drugi korak je da iznađete mogućnost da poslušate uživo kako vaš bend za svadbe zvuči u određenom prostoru, odnosno da se uverite da li imaju kvalitetne instrumente i opremu koja zadovoljava vaše standarde i da čujete kakav repertoar imaju, kako sviraju i kakvu komunikaciju imaju sa gostima.

Ukoliko su prošli vaš „test“, sledeći korak je dogovaranje repertoara koji odgovara i vama i sastavu vaših gostiju. Morate voditi računa da će na svadbi biti prisutni gosti svih generacija pa takav mora biti i izbor pesama. Ukoliko bend za svadbe nije spreman da vam udovolji onda na vreme raskidajte saradnju jer neće biti voljni da udovolje i gostima na svadbi, a gosti su, priznaćete, tu radi vas.

Ako niste prethodno čuli vaš bend za svadbe, zamolite ih da vam odsviraju nekoliko numera da se uverite u kvalitet svirke, jer u spotovima, reklamama i preporukama svi su naj naj a živa svirka je nešto drugo, nešto što vas uverava koliko je kvalitetan bend za svadbe.

Testirajte vaš bend za svadbe

Prilikom „testiranja“ benda za svadbe, posebno obratite pažnju na međusobnu komunikaciju članova benda. Ukoliko članovi benda međusobno ne komuniciraju na pravi način, odnosno spontano, drugarski, već samo profesionalno, budite sigurni da će to gosti osetiti i neće se zabaviti na pravi način. Ukoliko se ne uspostavi  „fluid“ između članova benda za svadbe i svatova, tu nema dobre zabave, i vaša svadba neće biti nešto o čemu će se pričati. Ukoliko osetite da su članovi benda „povezani“ znajte da ste izabrali pravi bend za svadbe i da će sve učiniti da zadovolje prohteve i vas i vaših gostiju.

Kada pregovarate o ceni uzmite sve prethodno u obzir, i ukoliko ste se uverili da će vaši zahtevi biti ispunjeni, nemojte žaliti, jer dobar bend za svadbe od vašeg veselja može napraviti spektakl koji će se pamtiti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *