Šta za doručak: Beograd na turistiškoj mapi klope

Kada god se negde nalazite, putujete, kada planirate da posetite neki grad ili državu, verovatno dosta i sami istraažujete gde postoje dobra mesta za šoping, koje tržne centre posetiti, gde otići da bi se pronašli dobri vidikovci, a uz sve to kao regularan deo planiranja putovanja ide popis znamenistosti i važnih stvari koje se obavezno posećuju. Uz sve ovo, istraživanje neminovno ide i u pravcu hrane, pa je glavno pitanje za Google i društvene mreže šta jesti, šta piti, gde ići i u kojim specijalitetima uživati. 

Beograd predstavlja jednu od glavnih turističkih destinacija kod nas. Mnogi turisti su domaći, ali ogroman je i broj onih koji dolaze iz Evrope, sa drugih kontinenata, kako bi videli šta sve to Beograd ima da ponudi, od kulturno-istorijskih znamenitosti, pa sve do savršenih noćnih provoda. A uz sve to, klopa mora da bude fenomenalna. Jer energija je potrebna za ceo dan, a onda i veče. Na pitanje gde otići na branč ili doručak Beograd daje mnogo opcija i mogućnosti, a evo šta je bitno iskusiti i probati. 

Jutarnje uživanje s pogledom na reku

Šta god voleli da jedete, bilo da su to domaćinski i kalorijski bogati ili neki veoma zdravi obroci, ne propustite priliku da dok ste u srpskoj prestonici bar jedno jutro uživate u miru nekih od beogradskih kejova. Grad na ušću dve reke nudi bogat izbor među splavovima koji nude najrazličitije kuhinje, a takav doručak Beograd pretvara u pravu magiju koja odiše smirenošću, lepotom, uživanjem, što je sasvim drugačiji dojam koji ćete dobiti tokom ovog putovanja ili boravka u Beogradu. Van gradske vreve, haosa u saobraćaju, gužve, jutra na reci su definitivno nešto što ovaj grad čini neponovljivim. 

Ulične opcije se ne zaobilaze

Kada govorimo o tome da srpska prestonica nudi luksuz, savršene provode, svetla reflektora, on to sve nudi. Ali nudi i potpunu opuštenost i prostor za organizaciju kakva vama odgovara, pa čak i kada je u pitanju doručak. Beograd nije bogat samo restoranima, gastro barovima, već i savršenim kioscima, pekarama, picerijama, koje će vam omogućiti da svoj jutarnji obrok pojedete, skoro pa na ulici. Dva su razloga zašto se to ne propušta. Prvi pripada činjenici da ćete na ovaj način verovatno probati jednu od najkukusnijih pica na svetu, savršena peciva, perfektnu kašu ili smoothie, a drugi je još bitniji – dok tako uživate u svom obroku, videćete lica onih koji prolaze, onih koji u ovom gradu žive, koji su u prolazu, koji su u poseti, istraživanjima… Na taj način ćete upoznati duh grada i njegov karakter.

Doručak koji kukuriče

Nije baš da će vam iz tanjira iskočiti petao koji kukuriče, već se radi o mestu koje se ne zaobilazi. Ako volite prostrane, moderno, ali udobno i prijatno uređene enterijere, uz mogućnost širokog izbora namirnica i jela, onda će takav doručak Beograd ponuditi na jednom određenom mestu, koje samo nazivom kukuriče. Ako vas zanimaju restorani Beograd je va ša lokacija, onda vam predlažemo da pivnicu „Crni petao“ sasvim sigurno je mesto koje će se dopasti svima, što izbora hrane, što osoblja i svega ostalog, a uvek možete da se vratite i na večeru, koje pivo, uz muziku i zabavu koja već donosi onaj prepoznatljivi duh srpske prestonice. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *