Stvari koje će vam olakšati svakodnevnicu sa bebom

Vreme provedeno sa decom predstavlja blago za svaku odraslu osobu, jer je to vraća u dane bezbrižnosti i istinske sreće, a to je ono šta puni baterije i daje energiju za dalje. Međutim, kada brinete svakodnevno o svom detetu ili deci, onda je pomoć ne samo poželjna, već često i preko potrebna.

Ta pomoć može da bude u vidu podrške nekoga od bliskih osoba, ali je važno imati i određene stvari koje dozvoljavaju da lakše i jednostavnije funkcionišete sa svojom bebom. Da, mnoge stvari za koje vam kažu da su jako potrebne ispostaviće se da su bile pogrešna investiccija, ali evo spiska nečega što će vam zaista olakšati život.

Hranilice za bebe

Kada beba počne da sedi i da jede, onda nastaje pravi mali haos u kući. Hrana odjednom počne da se nalazi svuda, a samim tim i fleke, a uz sve to, u svakom momentu treba juriti dete da jede, voditi računa kako sedi na stolici i slično. Zato su specijalizovane hranilice rešenje koje vam je potrebno. Uz njih nema onog najvažnijeg, a to je strah da ostavite dete na minut, dva dok idete do kuhinje po još hrane, vodu, krpu, bilo šta. Hranilice za bebe su napravljene tako da su bebe u njima sigurne i ne mogu da ispadnu, udobna su sedišta, ispred sebe imaju pult za hranu i tako je sve rešeno.
A nema više ni fleka. Hranilice za bebe se prave od materijala koji se lako brišu i peru, tako da vam fleke od hrane, a posebno voćnih i povrćnih kašica više neće biti problem.

Komode za presvlačenje

Znate li one situacije kada vam je potrebno da imate još neki par ruku? Dete presvlačite, a pelene stoje nešto dalje, maramice na stočiću i onda se vrtite u krug, jer morate da pridržite i dete dok sve ne prikupite. Zato su komode za presvlačenje komad nameštaja uz koji je sve lakše.

Sama komoda vam koristi za odlaganje garderobe, pelena, kozmetike, apsolutno svega bebinog, a njena površina se lako pretvara u podlogu za presvlačenje. Tako svako presvlačenje brzo završavate, jer vam se sve nalazi na jednom mestu, a dobra strana je i to što se podloga može koristiti i za kupanje, pa eto dodatnog razloga zašto je dobro imati je.

Mašina za sušenje veša

Dobro, ovo već nema toliko veze sa bebom, ali je i zbog nje potrebno. Svaka mama zna koliko mašina se na nedeljnom nivou opere kada je beba u kući i kada su deca u kući uopšte. Pritom, bebina garderoba zahteva posebno održavanje. Skoro da se broj pranja ni ne može tačno izračunati, jer se uvek nekoliko zaboravi ili previdi. A to znači da postoji onda i tona veša za sušenje i peglanje. Sve je to jednostavnije kada je leto, kada imate dvorište ili terasu, ali u hladnijim danima i bez adekvatnog prostora za sušenje veša, mašina za sušenje je spas koji je potreban svakom domaćinstvu. Nakon pranja, veš je vrlo brzo suv, a često i bez potrebe da se pegla, tako da se štedi vreme koje se može uložiti u igru sa detetom, završavanje nekih drugih obaveza ili odmor koji je uvek preko potreban.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *