Sve što vam treba za dolazak bebe

Nabavka za dolazak novorođenčeta može izgledati zahtevno i zbunjujuće. Spiskovi koji se mogu naći na internetu često su preobimni. Mnogo je primamljivih proizvoda i stvari za bebu, ali šta vam je od toga zaista potrebno. Bebi su najpotrebnije pelene, krevetac i ćebence. Osim toga, postoji još nekoliko potrepština koje roditeljima olakšavaju posao.

Zaista potrebna oprema za bebe

Ono bez čeka ne možete i što je obavezno je krevetac. Za početak, odredite mesto gde ćete krevetac montirati. U slučaju manjeg prostora ili ako planirate često da putujete, sve češći odabir roditelja su sklopivi prenosivi kreveci. Uz to, nabavite kvalitetniji dušek i pamučnu posteljinu. Dovoljne su dve posteljine i dva prekrivača. Jedno neka bude mekano, toplo ćebence i jedan tanji, pamučni prekrivač. Bilo bi zgodno, odmah pored kreveca, imati i komodu sa podlogom za presvlačenje. Komoda sa fijokama vam služi kao garederober i mesto za pakovanje pelena. Kadica za kupanje je nešto što spada kao obavezna oprema za bebe. Jednostavno bez nje ne možete. Kolica za bebe su još jedna neophodnost, jer će vaša beba vrlo brzo početi da odlazi u šetnje sa vama i da provodi vreme na svežem vazduhu. Oprema za bebe, na kraju, ne može biti kompletna bez sedišta za vožnju bebe u kolima. Ovde je sigurnost na prvom mestu, ali i udobnost.

 

Oprema za bebe koja olakšava stresne situacije

Kada beba želi da se nosi veći deo dana, a vi ste već umorni i posustajete, tu vam može pomoći nosiljka za bebe ili marama. Na taj način beba će se smirivati na vašim grudima, sva težina će preći na leđa, a vama će ruke biti slobodne. Ovo je ona vrsta opreme za bebe koju bi roditelji naveli kao spasonosnu. Jedna od takvih je i ljuljaška, koja pomaže u smirivanju i zabavljanju vašeg mališana, dok se vi bavite nekim od kućnih poslova. Alarm za bebe je jedna od stvari koje pomažu u bezbrižnosti, pa dok beba spava u svojoj sobi, vi ne morate biti kao na iglama i proveravati bebu prečesto. U periodu grčića, termofor za bebe može da bude spas. Oprema za bebe koju mame obožavaju je aparat za pripremu hrane koji kuva povrće, meso i ribu na pari i ujedno ima mogućnost pasiranja. Jastuk za dojenje je najkorišćenija vrsta opreme za bebe u prvim danima, kada beba još uvek nema ritam u ishrani, pa prečesto držanje tokom dojenja može da umara. I za one mame koje se muče sa dojenjem ili imaju previše mleka, pumpica za izmlazavanje zna da bude pravi saveznik u uspostavljanju laktacije.

 

Oprema za bebe koju bi bilo lepo da imate

Ovo podrazumeva da mnoge stvari ne morate da kupujete i da se ova oprema za bebe može improvizovati. Ali, ako ne želite to i možete da priuštite još nekoliko stvari, onda evo par proizvoda koji su i korisni i lepi. Kako beba raste, bilo bi poželjni imati specijalno napravljenu prostirku za pod na kojoj će beba imati potpunu slobodu u istraživanju i gde će uspešno vežbati motoriku. Ako želite da bebu naviknete da se sama uspavljuje, onda će vam lampa sa prijatnom muzikom i prigušenim svetlom biti od pomoći. Kao dodatna oprema za bebe koju bi bilo dobro da imate su i zaštita od kiše za kolica, termometar za temperaturu vode, viseće igračke živopisnih boja koje možete staviti iznad kreveca, kao i zaštita od sunca za stakla u kolima.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *