Torbe ili rančevi za nošenje laptopa – koja je opcija bolja?

View at young happy business people talking and smiling outdoors

Sa nastankom laptopa dobili smo mogućnost da računar vrlo lako ponesemo i koristimo ga van kućnog ili poslovnog prostora. Zato, kao što tražimo odgovarajući kofer ili torbu za prtljag kada putujemo, tako tražimo i najbolju torbu za nošenje laptopa. Nošenje treba da bude što lakše, a sam uređaj treba da bude zaštićen. U prodaji možemo naći mnogo modela torbi i rančeva za laptop, pa treba izabrati odgovarajući.


Torbe za laptop

Torbe su se pojavile kao prvobitno rešenje za nošenje laptopa. Prve takve torbe pratile su pre svega dimenzije laptopa, bile su od mekanog materijala i nosile su se kao ručna poslovna torba. I sami laptopovi bili su mnogo teži nego danas. Sa napretkom tehnologije, laptopovi su unapređeni, lakši, sve više se koriste, pa samim tim i nose. Baš zbog toga što su lako prenosivi, postavlja se pitanje u kakvoj torbi ih je najbolje nositi. Torbe za laptop pre svega treba da odgovara dimenzijama laptopa. Najčešće se nose na ramenu ili drže za ručke koje su obično i postavljene.

Modeli, boje, veličine torbi za laptop

Uz ono neophodno, da torba odgovara dimenzijama, kada biramo torbu za laptop često nas privuče boja. Pored jednostavnih, crnih, sivih, teget torbi, možete naći i one sa nekim detaljem u boji. Oni koji ne žele svedeni, poslovni stil, laptop mogu nositi u crvenim, ljubičastim i svim ostalim veselim bojama. Za svaki model torbe postoji preporučena težina koju može da nosi. Neki modeli više liče na futrole u koje staje samo tanak laptop i najneophodnii dodaci za njega, a neki su više kao klasične poslovne aktovke u koje staje mnogo više od laptopa. Takve torbe za laptop imaju dve ili tri pregrade, pa u njima možete nositi i sveske, rokovnike, fascikle, telefone i ostale male lične predmete. Torbe bi trebalo da budu postavljene, u uglovima ojačane, a spolja mogu biti otporne i na grebanje.

Rančevi za laptop

Za one koji ne vole torbe ni na ramenu ni u ruci, a mnogo vremena provode u pokretu bolji izbor su rančevi za nošenje laptopa. Izgledaju kao i klasični rančevi, ali unutrašnjost je u potpunosti prilagođena laptopu. Unutrašnjost rančeva ojačana je sunđerastim materijalom koji štiti laptop. Rančevi obično imaju više pregrada od torbi. Pregrade su različitih dimenzija, pa možete poneti sve što vam je potrebno za jedan dan van kuće ili posla. Pored toga, rančevi u sebi kriju i skrivene džepove koji štiti od krađe u u kome možete nositi novac, kartice ili pasoš. Kada je u pitanju dizajn, kao i u slučaju torbi, možete birati boje i materijale.

Šta izabrati?

Za strogo poslovne prilike torbe su bolji izbor. Ako laptop nosite samo na posao, a do posla idete automobilom torba je sasvim odgovarajuća. Ali ukoliko se više krećete, vozite se biciklom ili motorom, ranac je savršeno rešenje. Dakle, poslovni i profesionalni stil torbe ili sportski i manje formalan stil ranca, zavisi od potreba i načina života. Ako šetate na otvorenom, važno je da i torba i ranac budu vodootporni. Svakako, nošenje laptopa zahteva pažljiv izbor.

Bez obzira za koju opciju da se odlučite brend Pulse ima odličnu ponudu i rančeva i torbi čiji kvalitet će garantovati bezbednost multimedije koju nosite, ali i da će vam isti dugo služiti.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *