Torbe za školu – 10 najvažnijih karakteristika

Evo šta bi sve trebalo da znate prilikom izbora prave torbe za svoje dete: 10 najvažnijih stavki!

Bez obzira da li se deca vraćaju u školu ili kreću u nju po prvi put, najbolji deo nove školske godine uglavnom je odabir nove torbe za školu, futrole za olovke, kutije za ručak i drugih potrepština.

Izbor torbe za školu je veoma lični izbor, od odabira anatomske torbe za prvačiće u kojoj će pored mnogobrojnih knjiga biti potrebno spakovati i flašicu sa vodom i kutiju za ručak, do torbe za školu za starije razrede u kojoj je potrebno smestiti i raznu multimediju pored knjiga i čak i laptop za starije školarce.

 

Sve je podjednako važno

Iako će oni želeti nešto što izgleda upečatljivo na vratima škole, važno je da ne previdi udobnost, posebno kada je reč o torbama za školu za prvake. Naramenice moraju da budu čvrste i jake, a torba mora da se udobno smesti na detetova leđa.

Mnogi imaju dodatne kaiševe na grudima što je posebno prikladno kada su u igri teške torbe i duga šetnja do kuće. I naravno, veličina torbe je bitna. Ona bi trebalo da bude dovoljno prostrana da može stati sve što će detetu biti neophodno u školi, pa se postarajte da bude dovoljno velika za to, ali ne previše velika da preplavi dete!

U potrazi za savršenim ruksacima i torbama u školu valjalo bi uzeti u obzir i korisne dodatke poput skrivenih odeljaka za olovke, olovke i slično, držače za flaše sa vodom i praktične ugrađene oznake.

 

Top 10 karakteristika u izboru torbe za školu

Pre nego što nabrojimo karakteristike, važno je da napišemo da nisu sve torbe jednake, da cena ne znači uvek kvalitet i da je kupovina prave torbe za školu je veoma važna odluka koju treba da donesete za svoje dete.

 

Važne stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine torbe za školu:

  • Trajnost – da može trajati tokom jedne godine i vipe
  • Puno džepova, uključujući i džep za flašicu sa vodom
  • Podesive i podstavljene trake za ramena u cilju prilagođavanja u skladu sa detetovom veličinom
  • Postavljeni zadnji deo ranca (onaj koji naleže na leđa) 
  • Da je veličina odgovarajuća uzrastu deteta – nema smisla da imate ogromnu torbu za školu  da bi vam duže trajala – mnogo bolja opcija su podesive naramenice za ranac koji raste zajedno sa vašim detetom.
  • Težina torbe – ne želite težak ranac jer ima dovoljno stvari da ga učinite još težim. Težina torbe ne sme biti jedna od njih.
  • Stil – ne samo da ta torba treba da bude u trendu, već treba da odgovara i karakteru vašega deteta.
  • Vodootpornost – vrlo je važno da se sadržaj ne navlaži u vlažnom stanju kada pada kiša.
  • Čvrsta ploča otporna na abraziju za sva ona vremena kada vaše dete vuče torbu po podu učionice.
  • Udobna gornja ručka – dete bi trebalo da ima mogućnost da zgrabi ranac odozgo ako je potrebno.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *