Uređenje enterijera: trendovi i ugaone garniture

Verovali ili ne, trendovi se ne vezuju samo za modu kada je u pitanju garderoba i neki posebni komadi odeće, već i te kako vladaju i smenjuju se u svetu nameštaja, a posebno u svetu uređenja enterijera. Dosta se može videti i kako trendovi nastaju na socijalnim mrežama, zbog čega se sve više teži ka tome da „imamo dom kao sa neta“, ali i sama industrija donosi nove trendove iz sezone u sezonu, što dovodi do nekih promena, koje se odražavaju na sve. Neki od trednova su se promenili i kada su u pitanju ugaone garniture, pa osim klasičnih, koje će uvek biti aktuelne i odlične za odabir bilo kojeg i kolikog doma, tu su i neki drugačiji, zanimljivi oblici i dezeni koje je potrebno ispratiti, bar kako govore oni koji su stručnjaci za uređenje enterijera svih namena. Mnogi proizvođači prate trendove, tako je, na primer, i sa ponudom Atlas ugaonih garnitura, ali se i dalje mogu naći i klasični modeli za sve kupce koji ne odustaju od klasike.

Dezeni

Već dugo nisu u trendu isključivo jednobojne, ugaone garniture koje nemaju nikakav rad ili šaru na svom meblu, odnosno, materijalu od kojeg je napravljena. Tome u prilog najviše govori trend koji je već dugo prisutan, a to su dezeni starih novina i slova, koji se i te kako koristi. Međutim, ova sezona donosi sklapanje boja, a to su najčešće siva i bela, ljubičasta i bela, te siva i boja maline. Mnogi su zapazili da je ovo prilično tamno za dnevni boravak, ali to upravo govori o činjenici da su zagasitiji, tamni tonovi veoma popularni za komade nameštaja, jedino šta je potrebno uraditi, a to je da se svetlom bojom zidova i podova, te dodatom svetlošću kroz sijalice, nadoknadi ta svetlost koju ovakvi komadi nameštaja „upijaju“, da sve ne bi delovalo suviše mračno i monotono.

Ugaone garniture u obliku ćiriličnog slova „P“

Kada se radi o dnevnim boravcima velikih kvadratura, onda su ugaone garniture u obliku ćiriličnog slova „P“ i te kako popularne, što je u stvari trend koji traje već neko vreme, ali je i dalje na tronu. One naravno nisu odgovarajuće za manje stanove. Ovakve ugaone garniture su odlične da se vizuelno smanji prostorija, koja odaje utisak beskonačnosti, a ono šta se savetuje, jeste da se u ovakvim slučajevima uvek uzima jednostavna, jednobojna ugaona garnitura, te da celokupni dnevni boravak uz boju ugaone garniture, ima još najviše dve boje, kako ne bi došlo do efekta nabacanosti u tom velikom prostoru. Uz sve to, potrebno je dosta pažnje uložiti u odabiru klub stola koji će biti ispred ugaone garniture, kako ne bi delovao malo u odnosu na nju, već da bude srazmeran, ali i funkcionalan, bez obzira na koji deo garniture da ste seli ili legli.

Materijali

Iako se mnogo pažnje poklanja odabiru boja, njihovih kombinacija, odabiru dezena, ipak bi osim oblika i dimenzija, naredni korak u odabiru trebalo da bude od kojeg materijala je ugaona garnitura napravljena. Iako se u skorijoj prošlosti težilo da ugaone garniture uvek budu od eko kože i sličnih materijala, sada se oni ostavljaju više za neke poslovne prostore, dok se prirodniji materijali, prijatniji na dodir, ali i za sedenje i leženje, mnogo više biraju i propagiraju za domove.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *