Primena plastičnih kontejnera u mesnoj industriji

Plastični kontejneri pronalaze sve veću i širu primenu u mesnim industrijama. Schoeller Allibert je lider u proizvodnji ovih kontejnera.

Do sada su se uglavnom koristili prohromski kontejneri u mesnoj industriji. Jedna od prednosti plastičnih je cena skoro duplo niža.

Troškovi održavanja

Takođe troškovi održavanja plastičnih u odnosu na metalne kontejnere su mnogo manji, tako da na duži vremenski period, opet pobeđuje plastični kontejner koji u zbiru ima daleko manje troškove.

Plastični kontejneri za automatizovan sistem rukovanja

Zahtevi klijenata su različiti. Jedan je tražio trajne kontejnere pogodne za automativni sistem rukovanja, projektovan sa strane Van der Lande. Koji se lako mogu složiti jedni u druge i čuvati kada nisu u upotrebi.

Ovi kontejneri proizvedeni su u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima, tako da predstavljaju najbolje rešenje za one kojima je potreban visoko otporan i kvalitetan kontejner.

Proizvod je visoko izdržljiv, nudi maksimalnu zaštitu od vremenskih uticaja, temperaturnih varijacija i korozivnih hemijskih agenasa, čime se osigurava integritet robe tokom internih operacija rukovanja. Ali to nije sve.

Prilagodljivi sa praktičnim okretnim točkovima, nepropusnim poklopcima, pregradama, ručkama, glatkim i perforiranim dnom i drugim priborom, ove plastične posude garantuju maksimalnu efikasnost, svestranost i udobnost.

Specifično dizajnirani za svaki sektor, ovi proizvodi su idealni za upotrebu u farmaceutskoj, hemijskoj, tekstilnoj, prehrambenoj, proizvodnji, logistici, građevinarstvu, veleleprodaji i maloprodaji.

Modularnost 180° ušteda prostora

Klijentu smo preporučili 180° Stack Nest vrstu. One se obično proizvode od polietilena velike gustine (HDPE), ali mi smo specifirali da se za ovog klijenta prave od polipropilena (PP) zbog povećanog učinka na automatizovanom transportnom sistemu.

Schoeller Allibert je za početak isporučio 32 000 komada klijentu iz Engleske, od crvenog polipropilena sa logom kupca da odgovara dizajnu novog objekta i da iskoriste plavi ton osvetljenja na polici.

Klijent je bio zadovoljan pa je izjavio: ”Kompatibilnost sa našim novim automatizovanim sistemom za rukovanje i slaganje bili su ključna pitanja kod izbora kontejnera  za hladnjaču”.

“Kutije prolaze lako kroz automatizovan sistem, kao i kroz mašinu za pranje koju smo instalirali, što je neophodno, jer oko 3 000 komada kutija se koristi tokom jednog dana.

Kutije su označene barkodom za laku identifikaciju, i imaju širok, udoban rukohvat da olakšaju posao gde je ručno upravljanje neophodno. Od prve narudžbe tražili smo dodatna 2 000 komada, da možemo držati korak sa zahtevima.”

180 ° Stack Nest kutije imaju glatko dno i zidove i proizvedene su po standardima prehrambene industrije, zato su idealne za obradu, skladištenje i transport mesa i svežih proizvoda. Kontejneri se stavljaju jedna na drugu kada su pune i jednu u drugu kada su prazne tako što se  obrtnu sa 180 °.

Zato se serija i naziva tako. Obično se proizvode u dve boje polovično za laku identifikaciju pravilnog položaja da spreče slučajno oštecćenje sadržine  dok se pune. Naslagane jedna u drugu kontejneri štede do 70 odsto prostora u odnosu na slaganje jedna na drugu, s tim maksimiziraju popunu vozila na povratku i smanjuju broj putovanja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *