Veštačka trava će Vam pomoći da svoju terasu pretvorite u zelenu oazu usred grada, pogledajte kako

Svako ko živi u velikom gradu zna koliko sivilo asfalta i grada može negativno da utiče na raspoloženje. Da bi sebi i svojoj porodici napravili lepši uređaj mnogi ljudi koji žive u stanovima se trude da srede svoje terase i pretvore ih u oazu za uživanje na kojoj bi ispijali kafu, čitali, odmarali se ili puštali decu da se igraju. Zbog toga na ograde stavljaju žardinjere sa cvećem i kupuju lepe baštenske garniture. Još jedan od načina da se bilo koja gradska terasa ili bašta restorana i kafića pretvori u zelenu oazu je da se postavi veštačka trava na pod.

Šta je veštačka trava?

Veštačka trava je, kao što joj samo ime govori, podni pokrivač koji izgleda kao prirodna trava. Ona se izrađuje od recikliranog polimera i kombinuje se sa gumom i peskom, u zavisnosti koj stepen mekoće želite da postignete. Izgleda potpuno kao prirodna trava, a deblja je nego tepisi koji se inače stavljaju na terase.

Koja je prednost upotrebe veštačke trave?

Za razliku od prirodne, veštačka trava ne zahteva nikakvo održavanje. Nju ne morate zalivati ni kositi, pa je idealna i za spoljne površine umesto prirodne trave. Zapravo, veštačka trava je sve češći izbor u manjim dvorištima u kojima se postavlja preko zemlje. Ona je svakako mnogo lepši i elegantniji izbor nego bilo koja vrsta kamena, betona ili asfalta. Zbog toga se sve više viđa u dvorištima vikendica u koje vlasnici ne mogu da dolaze često.

Za balkone i terase je ona je odličan izbor jer se ne greje kao pločice ili mermer koji se najčešće postavljaju na terase, pa bez problema možete pustiti decu da se na njoj igraju.

Kako se postavlja veštačka trava?

Veštačka trava se na balkone i terase postavlja sasvim jednostavno. Možete izmeriti dimenzije terase i u radnji će za Vas odseći odgovarajuću veličinu. Nakon toga je prostrete po podu kao i svaki drugi tepih. 

Kada je postavljanje ove trave na spoljne površine u pitanju, za to je potrebno malo više vremena. Ako se postavlja na betonske podloge za njenu montažu neće biti potrebno više od jednog dana. Jedini uslov koji mora da se ispoštuje prilikom postavljanja ove trave na beton je da teren ima blagi pad kako bi se sva voda koja se nakuplja cedila. Za postavljanje veštačke trave na zemlju će biti potrebno malo više vremena jer je neophodno skinuti gornji sloj zemlje, nasuti kamen i uvaljati ga, pa tek onda postaviti veštačku travu.

Gde se još može postaviti veštačka trava?

Veštačka trava je svoju prvu primenu našla na sportskim terenima i tamo se i dalje koristi. Ona je odlična podloga za dečija igrališta jer je dovoljno debela i mekana da se deca ne mogu povrediti, a ne može se uništiti stalnim gaženjem. Ako se ova podloga stavi na dečija igrališta možete biti sigurni da se neće podizati prašina u toku letnjih meseci koja se inače stvara na svim travnatim površinama. Ovo je idealna podloga i za uređenje prostora oko bazena jer je voda ne može uništiti kao prirodnu travu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *