Zavese kao neizostavan dekorativni element enterijera 

Najlepši dekorati element unutrašnjeg eneterijera čine zavese. Koliko one oplemenjuju prostor toliko je njihova funkcionalna namena dobra i prilagodljiva svakom enterijeru. Pored toga što prostor čine lepšim, zavese štite prostoriju od sunčevih zraka. U sklopu zavesa biraju se draperi koji su po strukturi materijala znatno deblji. U odnosu na zavese, draperi se izrađuju u suprotnom tonalitetu boja. Odabir se svodi na tačne mere potrebnog materijala, pri čemu se savetuje odabir onih sa lakoćom održavanja. Dezeni zavesa sa odabranom bojom daju poseban upečatljiv izgled enterijeru. Ukoliko želite postići moderan i atraktivan izbor, zavese su pravi dekorativni element za isticanje navedenh vrednosti. 

Saveti za odabir boja i dužina zavesa

Bez obzira na tip prostorije, neophodno je napomenuti da zavese imaju podjednaku važnost i primenu u svakoj od njih. Na osnovu kvadrature prostora, odabira nameštaja, tepiha, prekrivača i drugih stavki, uklapa se boja i dužina zavesa. Afinitet ka odabiru boja, obično je dosledan karakteru ličnosti i sopstvenom ukusu. 

Ukoliko se želi postići mirniji efekat, smirenost i osećaj topline, savetuje se odabir nežnijih tonova pastelnih boja. Ukoliko postoji neodlučnost u samom šarenolikom odabiru, bela boja je nepogrešiv izbor. Uz belu boju zavesa, odlično se uklapaju svi tonovi drapera. Jednobojan izbor zavesa je najbolje rešenje ili svedene šare sa konturama na beloj boji. 

Sobe malih kvadratura mogu biti dodatno oplemenjene svetlim tonovima boja, poput oranž ili žute. Ovakve boje su primenljive na enterijer čiji nameštaj poseduje braon, oker ili boju peska. 

Kratka forma zavesa prati klasičan stil uređenja. Duge zavese su obično vezane za isticanje elegancije i luksuza. Postoje varijante svedenih dužina zavesa koje prostor dodatno čine prostranim i većim.  Gusti nabori na zavesama čine materijal dodatno bogatijim i lepšim. 

Rolo zavese kao najatraktivnije na tržištu

Prilikom uređenja unutrašnjeg enterijera, neophodan savet uređenja odnosi se na svetlosnu propustljivost i prozračnost. Radi lakšeg održavanja i izbegavanja pranja zavesa, savetuje se ugradnja rolo zavesa. Ugradnjom ovakvog tipa zavesa, podešavanje svetlosti u prostoriji regulisano je samostalno uz pomoć zatamljenih i svetlih boja tkanine. 

Sistem rada rolo zavesa je upravo na osnovu izvedenog imena, potpuno isti kao kod roletni. Njihovi dezeni su kao kod klasičnog odabira zavesa takođe raznovrsni. Pored funkcionalnosti koju poseduju, njihova lepota posebno dolaza do izražaja. Lakoća održavanja se svodi na lagano brisanje vlažnom krpom. 

Ukoliko se želi postići dobra zaštita od svetlosti, predlaže se odabir debljih materijala sa širim tamnim šarama. Zbog svog specifičnog izgleda i načina podesivosti, kreiran je jedinstveni naziv Zebra ili dan-noć zavese. Prozračnost prostorije se reguliše na osnovu preklopljenosti tekstila rolo zavesa. U osnovi, sistem koji pokreće zebra zavese, sastoji se od platna i kotura na koje se platno obavija. 

Šivenje zavesa kao najprecizniji metod izrade

Ukoliko se želi postići efekat preciznosti i kvalitetan rad na zavesama, savetuje se šivenje po meri i želji kupca. Za proces šivenja zavesa i adekvatne porube, koriste se precizne industrijske mašine sa obučenim kadrom za rad. Bitan proces izrade zavesa čini krojenje na osnovu zahteva i tačnih mera. U odnosu na odabir materijala, kvalitet i dužinu, bira se adekvatan kroj zavesa.  Odabir boje konca i štep veoma su bitni za proces šivenja zavesa. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *