Zanimljive lokacije u užem centru Beograda za turiste

Ukoliko u Beograd dolazite strogo poslovno i imate vrlo malo slobodnog vremena, mi vam onda preporučujemo da to slobodno vreme iskoristite na posetu nekoj od vrlo poznatih kulturnih znamenitosti, koje se nalaze u užem centru grada. Ako vam poslovne prilike to dozvoljavaju najbolje bi bilo da iznajmite apartman u centru Beograda, kako biste uštedeli vreme.

Naravno u zavisnosti od lokacije vašeg posla, zavisi i u kojem delu grada ćete prvo pogledati izbor apartmana. S obzirom da se ljudi uglavnom odlučuju da to budu apartmani u centru Beograda, mi vam iz tog razloga predlažemo nekoliko lokacija, koje ne biste trebalo da zaobiđete, čak i ako vrlo kratko boravite u glavnom gradu.

Zoološki vrt

Beogradski Zoološki vrt nalazi se u užem centru grada. Ukoliko se opredelite za neki apartman na Dorćolu ili baš u samom centru, imajte u vidu da će vam trebati svega 10 do 15 minuta peške do Zoo vrta. Cena karte je sasvim pristojna za sve ono što dobijate i za sve ono što možete da vidite ulaskom u ovaj prostor.

Mnoge životinje, njihove navike, njihov odnos sa radnicima će vas oduševiti.

Takođe, pored razgledanja različitih vrsta životinja, možete mnogo toga i saznati o njima, s obzirom da se pored svakog kaveza nalazi objašnjenje.

Kafana znak pitanja

Ukoliko volite kafane, onda ni u kom slučaju ne smete zaobići najstariju kafanu u Beogradu. Za kafanu koja nosi naziv „Znak pitanja“ znaju svi. Od vašeg apartmana, tačnije od samog centra udaljena je svega pet minuta. Nalazi se u ulici Kralja Petra, što znači da je samo nekoliko minuta udaljena od strogog centra grada. U tom delu takođe možete naći odlične apartmane u Beogradu, pa će vam tako kafana biti još bliža.

U ovoj kafani moći ćete da probate ukusna srpska tradicionalna jela i da se dobro provedete.

Beogradska tvrđava

Knez Mihailova ulica vas vodi pravo do Kalemegdana. Mesta koje svakako morate da posetite, ukoliko to već niste učinili. Tvrđava je vrlo važan istorijski i kulturni deo grada, koja u sebi nosi oznake različitih vremenskih razdoblja.

kalemedgan-compressed

Pogled koji se pruža sa vrha je neverovatan, a ukoliko volite fotografiju, predlažemo vam da probate da budete na ovom mestu u vreme zalaska sunca, jer ćete tada sigurno napraviti savršenu fotografiju.

Etnografski muzej

Takođe, Etnografski muzej nalazi se u samom centru grada. Na putu sa poslovne lokacije do apartmana možete da svratite na kratko i uverite se zašto je ovaj muzej tako poseban.

Iako mislite da verovatno sve znate o našoj istoriji, običajima, kulturi, postavke u ovom muzeju će vas razuveriti.

Imaćete priliku da vidite i prisetite se svih starih srpskih običaja, istorije i kulture.

Kolarčeva zadužbina

Još jedno važno kulturno mesto koje se nalazi u samom centru grada i verovatno blizu vašeg odabranog apartmana u Beogradu jeste i Kolarčeva zadužbina. Osnovana sa ciljem da se popularizije kako kultura, tako i nauka. Danas se u ovoj zadužbini organizuju mnoge izložbe, koncerti i ostali kulturni događaji.

Narodno pozorište

Narodno pozorište je jedno od obeležja centra grada. Nalazi se odmah preko puta spomenika knezu Mihailu ili popularnije preko puta „konja“. Raspitajte se pre nego što dođete u vezi sa repertoarom koji se nudi. U svakom slučaju nećete promaštiti šta god da izaberete. U prostorijama Narodnog pozorišta često se organizuju izložbe, opere i slične kulturne manifestacije. Tako da u tom slučaju uvek će biti i nešto što će vas zainteresovati.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *