Zašto izabrati PVC sobna vrata?

Svi smo sveni kvaliteta i nepobitnih prednosti kada su u pitanju PVC prozori, ali da li znate da su i PVC sobna vrata vrhunski odabir bilo da je reč o stambenim ili poslovnim objektima?

Sobna vrata čine važan deo stolarije jednog prostora i osim dekoracije moraju imati i druge, važne karakteristike da bi krasile unutrašnjost jednog doma i kancelarije. Sobna PVC vrata su izbor mnogih, a evo i koje se prednosti ostvaruju njihovom ugradnjom.

1# PVC vrata su najtrajniji model unutrašnjih vrata

Da bi izbor vrata bio najbolji, pretragu treba započeti od toga koliko će vrata da traju ako se u njih ne ulaže i koliki im je objektivni životni vek.

PVC stolarija ima najbolje energetske uštede, ali i najdugotrajnija je, bez potrebe za ikakvim ulaganjem u održavanje.

Stolarija od polivinil-hlorida ima životni vek i do 40 godina, a pri tome nisu potrebni nikakvi servisi, bojenje ili reparacija. PVC sobna vrata su izuzetno kvalitetna i trajnija od ALU ili drvenih modela.

To znači da se uložen iznos neće povećavati tokom godina i da gotovo sasvim sigurno zamena neće biti potrebna. Firme za proizvodnju unutrašnje i spoljašnje PVC stolarije vode računa i da okovi budu kvalitetni pa ni njima neće biti potrebna promena i funkcionisaće jednako dobro tako da sa PVC sobnim vratima nema nikakvih problema. Jedna od takvih firmi jeste Beocentar pvc iz Beograda.

2# PVC sobna vrata su odličan izolator

Uloga sobnih vrata je da blokiraju zvuk i pruže toplotnu barijeru između prostorija. PVC sobna vrata imaju termo panel pa su odličan termički i zvučni izolator, mogu biti sa uskim ili širokim pragom tako da se zatvaranjem u potpunosti prekida veza sa drugom prostorijom.

Aluminijum ima slična svojstva, ali lošije reaguje na različite temperature pa je potreban termo prekid, a drvena vrata se vremenom krive i pucaju, naročito ako je različita temperatura u susednim prostorijama.

PVC sobna vrata se proizvode i u kombinaciji sa staklom koje može biti kaljeno, visokoenergetsko, lamelirano, staklo koje štiti od buke „sound control“ pa se za svaku prostoriju može odabrati najbolja varijanta. 

Dobro je da ni staklo nije slaba izolaciona tačka jer njegovo postavljanje omogućava prolazak svetlosti pa je ovo i estetski lep, ali i koristan dodatak na unutrašnjim vratima.

3# Estetska dekoracija u prostoru

Današnji modeli PVC sobnih vrata se izrađuju u brojnim bojama, dezenima, a staklo može biti mat, klasično, screen tako da i ono čini deo efektnog dekora sobnih vrata.

Po želji, vrata mogu biti i dupla, sa plastičnim, metalnim, staklenim kvakama, klasičnog ili okruglog izgleda… sve to čini jednu celinu koja daje poseban izgled sobnim vratima.

Ako u to uključimo i činjenicu da će PVC sobna  vrata ostati jednako lepa i kroz nekoliko decenija, jasno je zašto su ona izbor sve većeg broja kupaca!

Od toga koliko mudro izaberete sobna vrata zavisiće nivo buke u prostoru, koliko će vam biti toplo zimi i koliko ćete morati da ulažete tokom godina upotrebe. 

Odaberite PVC unutrašnja vrata i budite sigurni da ćete imati vrhunski kvalitet po povoljnim cenama. Zaboravite na sva buduća ulaganja i divite se njihovoj lepoti kada god zastanete pred njima!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *