Zašto je bolje da vam turistička agencija organizuje putovanje nego vi sami 

Danas nam je sve na dohvat ruke. Internet je učinio da se osećamo da smo sposobni da sve uradimo sami. Između ostalog, da samostalno organizujemo putovanje, pronađemo smeštaj, kupimo avionske karte. I da uštedimo. Ili bar mislimo da ćemo uštedeti. Međutim, da li je u realnosti uvek tako i da li je zaista baš uvek skuplje kada nam putovanje organizuje turistička agencija.

Mogu li u Tajland samostalno za 300-400 evra

Dok čitate iskustva na internetu, odgovor se sam nameće-možete. Ako bukirate avio kartu dosta ranije, ugrabite sve promocije na bukingu za smeštaj vrlo je verovatno da ćete uspeti da iskalkulištete jeftinu ponudu. Ali šta se dešava ukoliko dođe do određenog pomeranja. Po pravilu najjeftinije opcije nemaju refundaciju, pa u slučaju otkazivanja, nema ni povraćaja sredstava. U turističkoj agenciji možete da računate na proporcionalni deo sredstava, u zavisnosti od toga koliko ranije, odnosno kasnije otkažete putovanje. I ne samo to, pojedine agencije kao što su turistička agencija Ponte uvek imaju specijalne ponude i first minute ponude za sve one koji bi želeli da uštede. Tako da je i sa njima moguće otići na kvalitetno putovanje za manje novca. 

Tajne poslovanja turističkih agencija

Za početak zbog količine soba koje rezervišu, turističke agencije uvek dobiju bolje cene u hotelima, nego što bismo to sami mogli da dobijemo. One u principu uzimaju samo procenat novca, a vi preko njih plaćate hotel. Vrlo je važno da turistički vodiči ili oni koji prodaju aranžmane budu iskusni i da mogu da vam pronađu hotel po vašoj meri. To je još jedna od prednosti posredničkog putovanja. U turističkoj agenciji Ponte stručni i školovani kadar prepoznaćete po količini informacija kojima raspolažu. Ovde će vas posavetovati koji hotel je dobar za porodicu, a koji za mlade parove. Neko će reći pa to možete da saznate i na osnovu recenzija na bukingu. Tačno, ali živa reč i iskustvo ljudi koji su bili tamo neprocenjivo je. Kada vas shodno vašim željama upute u hotel kojim ćete na kraju biti zadovoljni, nema ništa bolje od toga. Najgore je kada na licu mesta menjate hotel, jer niste dobro informisani. Osim toga, recenzije na bukingu i drugim platformama često su fingirane, kako bi se hoteli bolje pozicionirali i zato im nikada ne treba slepo verovati.

Avio karta za daleke destinacije po povoljnoj ceni

Jasno je da i sami uz samo nekoliko klikova možete onlajn da kupite kartu. Ali u nepredviđenim situacijama, sve ćete morati sami da završavate. U slučaju da ste kartu kupili preko turističke agencije agent će nastojati da se nađe najbolje rešenje za vas. Takođe, agencije imaju ugovore sa pojedinim avio kompanijama i na taj način obzebeđuju povoljinije karte. Naročito za daleke destinacije. Zbog toga se grupna putovanja najčešće organizuju preko turističkih agencija, jer uvek može da se računa na količinski popust. Osim toga, posredničkim organizovanjem putovanja ne samo da može da se uštedi novac, već i vreme. Jednom kada ugovorite aranžman, nećete morati da razmišljate o njemu sve dok ne dođe vreme za putovanje. A slobodno vreme se ipak najviše ceni. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *