Zašto je važno da krema za lice bude deo svakodnevnice

Negovanje kože treba da bude deo dnevne rutine, koja će se svakodnevno ponavljati, radi lepog i čistog izgleda. Krema za lice u tom pogledu ima veliku ulogu, jer omogućava da koža dobije hranljive sastojke koje inače u procesu starenja gubi. Istovremeno, to je savršen način da se održi blistavost i svežina, kako u dobu puberteta i upornih akni, tako i odrastanjem, sazrevanjem i prirodnim procesom starenja.

Održavanje lica mladim i negovanim zahteva ulaganje vremena, truda, ali i novca za proverene i uvek delotvorne rezultate. U „moru“ ponude kozmetičkih preparata na našem tržištu, važno je prepoznati one koji su provereni, ispitani, definisani i predviđeni sa sastojcima za tačno određeni tip kože. Krema za lice se u skladu sa tim, bira prema preporuci dermatologa. 

Kreme kao deo zaštite i negovanja zdravog izgleda kože

Krema za lice bira se u zavisnosti od toga da li je koža suva, normalna, masna ili mešovita. Kao deo pravilne nege, može se odabrati krema namenjena negovanju kože koja se nanosi svakoga dana, jutri, uveče ili dva puta dnevno. U skladu sa preporukama i savetima kožnog lekara, tek kada se odredi tip kože, treba pristupiti odabiru kozmetičkih preparata, među kojima je i krema namenjena licu 

Ipak, za upotrebu u svrhu zaštite kože lica, svakoga dana se mogu nanositi lagani preparati u vidu krema, koji u sebi sadrže pantenol, hranljive vitamine i minerale, kao i voćne sastojke. Posebno je važno nanositi bazu, odnosno podlogu pre šminkanja, bez obzira na to da li se stavlja samo puder, ili „teška“ scenska šminka. Da bi koža imala zdrav i svež izgled, pre nanošenja krema za lice se savetuje upotreba sredstava za čišćenje, kao što su micelarne vode, sapuni, specijalne maramice i slično. 

Da bi godine bile samo broj, važna je nega kože lica

Starenje je prirodan i nezaobilazan proces, kojem se niko ne može i ne treba odupreti. Ipak, mladolik izgled kože svako voli, dok nežnost na dodir čini da se samopouzdanje mnogostruko uvećava. Godine i jesu samo broj, posebno kada je deo svakodnevne nege odgovarajuća krema za lice. Nastanak bora je mnogo teže lečiti nego sprečiti, zbog čega se preporučuje upotreba kozmetičkih preparata koji podstiču razvoj kolagena. Upravo je kolagen zadužen za elastičnost kože, a starenjem je nivo ove supstance sve niži, zbog čega dolazi do naglog pucanja, stvaranja pora i bora, bez mogućnosti naknadnog potpunog otklanjanja nesavršenosti. 

Ukoliko se blagovremeno obezbedi krema za lice koja podstiče razvoj kolagena, koža će nadoknaditi elastičnost koju sa protokom vremena gubi. Dodatno, hranljivi sastojci poput vitamina, minerala, aminokiselina i drugih značajnih materija, obezbeđuju se vrhunskim kozmetičkim preparatima. U kombinaciji sa zdravom ishranom, razvijenom navikom upotrebe kvalitetnih krema za lice, zatim negovanjem i posvećivanjem pažnje izgledu kože, zajedničkim dejstvom mogu da stvore čudotvorne efekte za optimalno vreme upotrebe. 

Krema za lice neizostavan je deo pravilne nege kože i može da se odabere za upotrebu tokom čitavog dana, ili za nanošenje tokom noći. U zavisnosti od tipa kože, izloženosti šminci i drugim uticajima, dermatolog je pouzdani saveznik koji će detaljno utvrditi kakva krema, tonik, sredstvo za čišćenje i brojni drugi preparati, treba da budu deo svakodnevnice žena, muškaraca, ali i prema potrebi dece i adolescenata. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *