Zašto su nam ovi sitni kolači omiljeni?

Retko ko može da odoli sitnim kolačima. Pogotovu danas, kada se i te kako vodi računa o sastojcima, ali i o dekoraciji. Da, postoje i dalje one ponude sitnih kolača, koje su bile dostupne i pre, ali takođe u opticaju je ponuda koja je sasvim drugačija, koja je potpuno revolucionarna u odnosu na bilo šta pre.

Lav cakes

Na meniju mogu da se nađu razne vrste ukusa, koje do sada niste imali prilike da probate. Ipak postoje oni kolači koji su nam svima omiljeni, odnosno većini ljudi, bilo da su oni stari ili su u novom ruhu, a to su pre svega:

Bajadera – jednostavan, a preukusan i podseća na detinjstvo

Bajadera je univerzalni kolač, koji retko ko ne voli. Ko zapravo ne voli mlevene orahe, šećer i keks, kakao i čokoladu? Sve to kada se pomeša dobije se savršeni kolač. Prilično je jednostavno napraviti bajaderu, a bajadera je kolač koji je deo svake slave, ali i mnogih drugih proslava, kao i veselja. Takođe, bajadere mogu da se kupe i industrijske, ali naravno da su domaće daleko bolje. Bajadera nam je omiljeni kolač jer nas i te kako podseća na detinjstvo, na ukus prošlosti, da ono kada smo je kao deca jedva rukom dohvatali sa stola, a kao deca smo uvek birali one kolače koji imaju više čokolade, koji izgledaju čokoladno. Bajadera je omiljena jer je to ukus koji većina nas voli, a orasi joj daju posebnu čar.

Minjoni – moderna verzija dobro poznatih kolača

Minjoni su u poslednje vreme i te kako popularni, samo zbog izgleda, ali naravno i neverovatno kremastog ukusa. Minjoni mogu da budu čokoladni, mogu da budu nekog neutralnog ukusa, mogu da budu voćni, mogu da budu onakvi kakve poželite. Interesantno kod minjona je to što nikada ne znamo šta nas čeka kada ih zagrizemo. Neki su nam poznati, za neke pretpostavljamo od čega su, ali genralno kada vidimo novi izgled minjona mi ne znamo od čega i zbog toga nam je to posebno interesantno. Minjoni su nam omiljeni jer mogu da zamene sve sitne kolače, možete za neku priliku da kupite na primer samo minjone i završili ste posao kada su sitni kolači u pitanju.

Rafaelo kuglice

Kosos i lešnik – opet kombinacija koju gotovo svi da vole. Domaće rafaelo kuglice isto tako podsećaju na detinjstvo, ali podsećaju i na predivan ukus, spoj kremastnog, hrskavog i hrskavo ukusnog. Rafaelo kuglice su zaista poseban kolač, koji jednostavno ili obožavate ili uopšte ne volite. Egozitičan je ukus pre svega i zbog toga ga volimo. Kolač izgleda fenomenalno i uvek privuče našu pažnju. Rafaelo nam je omiljeni jer je uvek siguran izbor, kada u moru kolača koji vam se ne dopadaju na izgled ugledate i rafaelo, onda znate da on sigurno mora biti dobar. Kao i većinu ostalih sitnih kolača i rafaelo je jako lako napraviti.

Razne vrste oblandica

Kako biste se osigurali da zadovoljite ukuse svih gostiju, pored navedene tri vrste sitnih kolača, treba da napravite i ovu četvrtu. Postoje i oni ljudi koji su ludi za oblandama, bilo kojim oblandama. To mogu da budu oblande sa mlekom, oblande sa kekso, orasima ili bilo šta slično i drugo. Dakle, u ponudi vaših sitnih kolača treba uvek da imate i oblande.

Izvor: Lav Cakes

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *