Zašto su venecijaneri i dalje popularni

Na pomen venecijanera mnogi će ih se setiti kao rešenja za zatamnjivanje prostorija koje se pojavilo veoma davno. Svako vreme ima neku svoju modu, pa su danas tako u pogledu uređivanja enterijera popularne neke druge vrste zavesa i roletni.

Da bismo ispitali da li su venecijaneri i dalje zastupljeni kod kupaca i danas, posetili smo firmu Lukić Rolet, gde su nam na osnovu svog svakodnevnog višegodišnjeg iskustva ukazali na to da su venecijaneri još uvek i te kako traženi.

Najveća konkurencija venecijanerima danas

Kada govorimo o načinima kako se zaštititi od svetlosti i tuđih pogleda iznutra, najveći konkurenti venecijanerima jesu zebra i rolo zavese. Čini se da su one preuzele primat na tržištu već neko vreme, pošto ih možemo videti svuda – od poslovnih prostora različite vrste pa sve do životnog prostora, u stanovima ili kućama. Ipak, mnogi venecijanere smatraju i dalje neprevaziđenim što se tiče praktičnosti. I upravo zbog toga im se i dalje danas priklanjaju. 

Druge vrste zavesa ili venecijaneri – cena ponekad može presuditi

Naravno da se vodimo troškovima kada biramo bilo šta kupiti, a kamoli kada se radi o stvarima za kuću. Ni obične zavese nisu tako jeftine, a kamoli one sa ugrađenim mehanizmima. Međutim, kod bilo koje od tih vrsta zavesa, pa i kada su u pitanju venecijaneri cena se treba posmatrati i kao dobra investicija, jer one mogu potrajati i godinama a da ne promene svoje prvobitne karakteristike. One ujedno i obavljaju sve uloge koje su potrebne, čiji je zajednički pojam zaštita.

I vizualna funkcija im ide u prilog

Venecijaneri jednom prostoru mogu dati izuzetan doprinos u pogledu estetike, što možda ne polazi u tolikoj meri za rukom ostalim vrstama zavesa koje se koriste u te svrhe. Tu se najpre ističu venecijaneri izrađeni od drveta, koji unose podjednako eleganciju i toplinu u prostor. Možda još popularniji jesu i aluminijumski venecijaneri, koji svoju najveću prednost baziraju na tome što se može izabrati boja u širokoj paleti, kao i što se održavaju jednostavnim brisanjem prašine.

Različiti modeli venecijanera

Pomenuti venecijaneri od drveta i aluminijuma su najpoznatiji i najčešće se prodaju. Za razliku od nekada, danas se prave i letvice koje imaju sitne otvore, odnosno rupice, koje omogućavaju da svetlost probija još prilagođenije. Takođe, razlikuju se i po tome da li se ugrađuju na staklo ili u staklu, od čega je ova druga varijanta naročito pogodna za prostore gde je neophodna vrhunska higijena (bolnice, na primer). Zatim, razlikuju se i po tome da li se ugrađuju sa gornje strane pa se puštaju da vise, ili se fiksiraju i sa donje strane.

Venecijaneri po želji i meri

Pored toga što se bira vrsta kačenja, boja letvica, kao i materijal od kog su letvice urađene, venecijaneri se rade i u standardnim i u specifičnim dimenzijama. Moguće je postaviti ih na balkonska vrata, gde se obično preporučuju takozvani alfa venecijaneri, koji se kače samo sa gornje strane i omogućavaju slobodan prolaz. Venecijaneri su uz pravilno održavanjr takoreći večni, jedino se kanap možda nakon dužeg vremena korišćenja treba zameniti, što firme kao što je Lukić Rolet vrlo uspešno i sa lakoćom rešavaju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *