Zebra zavese za optimalnu svetlost u vašem domu

Zebra zavese predstavljaju moderan tip roletni i zavesa u jednom predmetu. Kako se potrebe ljudi menjaju u zavisnosti od doba dana, tako se menja i potreba za većom ili manjom dozom svetlosti u domovima.
Klasične zavese tek u kombinaciji sa odvojenim roletnama pružale su ovakvu fleksibilnost svetlosti. Međutim, zebra zavese omogućavaju da imate nivo svetlosti u prostorijama koji vam odgovara u svakom trenutku, bez potrebe postavljanja spoljnih ili unutrašnjih odvojenih roletni.


Moderan stil, elegancija i pogodnosti koju daju zebra zavese

Zebra zavese izrađuju se od različitih modernih, kvalitetnih i jedinstvenih materijala, koji daju trajnost i estetski su vrlo raznoliki i dopadljivi. Elegantne su, ne zauzimaju dosta prostora, osim na delu zida, plafona ili prozora na kome se ugrade i daju posebnu draž prostoriji. Postavljanjem dvoslojnog platna sa mehanizmom u vidu ručke ili automatskog upravljača, omogućavaju visok nivo kontrole svetlosti u domovima. Naizmeničnim pokretanjem prozirnih i neprozirnih delova zebra zavese, podešava se tačno potreban nivo sunčanih zraka i svetlosti koji može prodirati u prostoriju. Boje i dezene možete samostalno izabrati i uklopiti u ostatak prostora, čime se ostvaruje odličan stilski efekat. Skoro svaki proizvođač zavesa raspolaže sa više od stotinu mogućnosti kombinovanja boja i šara, kako bi izašli u susret svim pojedinačnim zahtevima.

Zebra zavese kao adekvatna zamena rolo zavesama

Svi znamo da su rolo zavese idealne ne samo za stan ili kuću već i za poslovni prostor. Godinama unazad su se koristile rolo zavese  kao inovativno rešenje za optimizaciju svetlosti u stanu ili kancelarijama sve do pojave modernijih sistema zaštite od sunca. Mada, velike prednosti rolo zavesa kao što je jednostavnost održavanja rolo zavesa, pristupačna cena, veliki izbor dizajna i modela ih i dalje svrstava u najkorišćeniji tip zavesa. Danas su moderni stanovi ili poslovni prostori uglavnom zaštićeni od sunca zebra zavesama.

Univezralna primena zebra zavesa

Ova vrsta zavesa prilagodljiva je i pogodna za svaki vaš prostor. Bilo da se radi o uređenju dnevnog boravka, spavaće ili dečije sobe, kuhinje i trpezarije, ili poslovnog prostora. Pogodnosti proizilaze iz činjenice da zebra zavese pružaju optimalan nivo svetlosti, koji ste u mogućnosti samostalno da izaberete i podesite prema trenutnim potrebama i raspoloženju. Sve češće se javljaju u kućama, jer se jednostavno održavaju, ne postoji potreba za čestim pranjem, skidanjem i kačenjem. Ne skupljaju čestice prašine, niti neke druge, pa se i ne menjaju brzo. Daju utisak izuzetne elegancije i pružaju sliku da vodite računa o svakom detalju u prostoriji, pa tako i o nivou svetlosti koja će se javiti.

Jednostavna ugradnja zebra zavese

Postavljanje zebra zavese nije nimalo komplikovano i zahtevno. Naprotiv, vrlo je jednostavno i kratko traje. Razlikuje se ugradnja u okvir prozora, postavljanje na zidove ili plafone, u zavisnosti od prostora. To postavljanje podrazumeva stavljanje najčešće aluminijumskog kućišta, iz kog izviru zebra zavese, uz odgovarajući mehanizam pokretanja. Platno se izrađuje od izabranog kvalitetnog materijala, u tačno definisanim merama. Zavesa je dvoslojna, odnosno dupla, i sa obe strane ima iste boje, tačnije proziran deo za prodiranje svetlosti i neproziran deo za zatamnjivanje prostora. Pokretanje zavesa može da bude uz pomoć kanapa, posebne ručke ili daljinskog upravljača, za automatsko podešavanje, pritiskanje dugmeta na tasteru.

Cenovna povoljnost zebra zavese

Zebra zavese imaju cenu koja se određuje u zavisnosti od odabranog materijala, dezena i boje i načina pokretanja. Određuje se po metru kvadratnom i izrađuje prema potrebnim merama, u zavisnosti od dimenzija prozora ili vrata na koje se postavljaju. Cena se kreće oko nekih 25 evra po metru kvadratnom, što su najjeftinije varijante. Ove i skuplje vrste opravdavaju cenu svojim kvalitetnom, dugotrajnom upotrebom i jednostavnim održavanjem. Dugoročno korišćenje daje velike uštede u ovom pogledu, tako da se za zebra zavese isplati dati određenu, pa čak i nešto višu sumu novca, jer garantuju stil, eleganciju, trajnost i funkcionalnost godinama.

Zavese koje kombinuju inovativnost, dizajn, eleganciju, praktičnost i funkcionalnost – zebra zavese, odlično su rešenje za svaki prostor. Daju jedinstven doživljaj prostora, uz mogućnost kontrole nivoa svetlosti prema dnevnim i večernjim potrebama svakog korisnika.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *