Želite li da putujete? Možda Amerika?

Mnogi mladi u Srbiji žele da putuju, obilaze, stiču nova iskustva i poznanstva. Sticajem okolnosti u kojima živimo, putovanje u daleke zemlje nije vrlo jednostavno, s obzirom na to da premašuje novčani budžet mnogih. Iz tog razloga, postoje programi koji omogućavaju mladim, ambicioznim studnetima da svoje želje ostvare ukoliko ispunjavaju samo mali broj uslova. Jedan od takvih programa, većini studenta poznat jeste work and travel. Work and travel je program putovanja, obezbeđen za studnete koji žele da posete Ameriku. Kako je Amerika jedna od veoma željenih destinacija za posetu među mladima, kad se bolje sagleda ovaj program je veoma primamljiv. S obzirom na to da je primamljiv svim mladima, mnogi se danas odlučuju da upišu fakultet, samo kako bi ispunili uslov da učestvuju u work and travel programu, s obzirom na to da je jedan od glavnih uslova biti redovan student. Međutim, ono što mnogi ne znaju jeste da postoji još par uslova, koje za neke nije tako lako ispuniti, pa veoma brzo odustanu od ovog cilja. Međutim, ako ste zaista vredan student vama ovo neće predstavljati nikakav problem. Sledeći uslov da dobijete J1 vizu, jeste da ste redovan studnet koji je na osnovnim akademskim, master ili doktorskim studijama, ali ne i apsolvent, kao i da nije u obnovljenoj godini. J1 viza je viza koja se dobija tokom work and travel programa, u trajanju od pet meseci, nakon čega je potrebno vratiti se u matičnu zemlju. Tokom tih pet meseci, studenti obavljaju niz poslova koji su u ponudi, a koje obavljaju i studenti drugih zemalja, kako bi obezbedili sebi život tokom boravka, ali i zaradili dzeparac kada se vrate kući.

Poslovi u Americi

Poslove koje će obavljati studenti biraju prema svojim afinitetima, a to mogu biti rad u restoranu, kafiću ili drugom ugostiteljskom objektu, hotelu, kazinu ili ukoliko su dobri plivači i na bazenu. Ponudu poslova koji se nude studentima možete pogledati na sajtu agencije Ideas. Prosečna cena radnog sata razlikuje se od posla do posla, ali ono što je bitno jeste da se sa zarađenim novcem može živeti i kasnije putovati ukoliko se dobro rasporedi.

Ovaj program predviđen je za vredne, sposobne i odgovorne studente, sa znanjem engleskog jezika, koji će pored rada tokom četiri meseca, steći mogućnost da poslednji mesec boravka iskoriste za turističo obilaženje i upoznavanje strane kulture. Zemlje koje se mogu obići su brojne, a koje će se destinacije posetiti je samo izbor studenata. Činjenica je da ne možete sve odjednom obići, tako da ćete poželeti da se vratite.

Work and travel je program u trajanju od pet meseci, koji se organizuje tokom letnjih meseci, kako bi se studneti na vreme vratili svojim fakultetskim obavezama i uspeli da svojim prijateljima prepričaju svoja iskstva.

Iskustva putnika

Nakon brojnih utisaka i iskustva stečenih tokom boravka u Americi, preko work and travel programa, sigurno možemo zaključiti da su brojna veoma pozitivna kao i to da su očekivanja ispunjena. Pored rada, uključen je i provod – druženja, izlasci, obilasci, poznanstva koja mogu trajati ceo život. A ukoliko želite da se vratite i nadoknadite neke trenutke, predlažemo vam da aplicirate za turističku vizu i posetite svoje prijatelje koji će vaš boravak u Americi učiniti nezaboravnim.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *