Da li ste spremni za lud provod? Posetite Beograd

Ubedljivo prva na svim turističkim sajtovima kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta, ali i ludog noćnog života, jeste srpska prestonica. A istu informaciju ćete dobiti i ako posetite turističke agencije i tamo se raspitate. Ukusnu hranu, sjajne izlaske i povoljan smeštaj Beograd ima u svojoj ponudi, te ne čudi što je osvojio srca mnogih stranih i turista iz regiona. Ako se pitate gde tačno izaći, pronađite nešto po svom ukusu sa narednog spiska.

Pabovi i pivnice

Ako volite pivo, veče možete započeti u nekom od mnogbrojnih beogradskih pabova i probati srpska piva (i mnoštvo stranih piva je naravno u ponudi). Srbi su poznati kao veliki ljubitelji sporta, te možete pogledati i fudbalsku i košarkašku utakmicu uz zagrevanje pred izlazak. Ako se igra tenis, obavezno morate navijati za Novaka Đokovića, a ako želite i nepto da pojedete, probajte ćevape ili kobasice. Uz pekarski krompir, naravno.

Savamala

Bogat kulturni program izdvojio je Savamalu kao alternativnu kulturnu beogradsku scenu, ali i kao omiljenu destinaciju svih koji tragaju za ludim provodom. Nastupi domaćih i stranih DJ-eva pokrenuće Vas da đuskate do jutra, dok će domaći i strani bendovi svako veče učiniti nezaboravnim. Alternativa su i večeri stand up komičara, sve popularnijih u ovoj zemlji, a ako se zadesite na nekom od mnogobrojnih festivala hrane i pića, uspomene će biti nezaboravne.

beograd noću-compressed

Dorćolski klubovi

U klubove na Dorćolu, koji uvek ugoste nekog dobrog DJ-a, ide se tek posle ponoći i ostaje – bukvalno – do jutra, a ponegde i do ranih prepodnevnih časova. Zaboravite na traganje za after party-jima, jer na Dorćolu žurka traje gotovo 24 sata. Pravo iz klabinga možete na neki osvežavajući doručak u mnogobrojnim dorćolskim restoranima.

Splavovi

Splavovi su jedan od razloga zbog kojih se Beograd naziva prestonicom noćnog života. Možete čuti najpopularnije srpske zvezde u ovim klubovima na vodi ili se pak rešiti za DJ-eve koji puštaju poslednje MTV hitove, rejv ili haus žurke ili dobre rokenrol svirke…Ah, da, ne čini Vam se da je izbor prevelik, jer zaista jeste! Neka Vam zvezda vodilja bude Vaš muzički ukus.

Kafane

Ne morate biti iz Srbije ili regiona da biste voleli pravu kafansku, starogradsku muziku – mnogi stranci oduševljavaju se upravo provodom u Skadarliji i ostalim kafanam u srpskoj prestonici. Veče može početi uz večeru i piće, a završiti se uz tamburaše i muziku na uvce, te svakako ostati provod za pamćenje. Ako želite u kafanu, obavezno posetite boemsku četvrt – Skadarliju, ali i kafane na Dorćolu i Crvenom krstu.

Smeštaj Beograd

Zaista povoljan smeštaj Beograd nudi u užem centru, ako se rešavate za hostel. Ako biste ipak želeli da odsednete u hotelu, imajte na umu da srpska prestonica ima uglavnom luksuznije varijante.

Ako niste planirali na smeštaj da potrošite puno novca onda su jeftini apartmani Beograd pravo mesto za vas. Velika ponuda u širem centru, odakle svuda možete peške, su pravo  rešenje. Pritom, ovako ćete se zaista osećati kao kod kuće, odnosno kao stanovnik Beograda, bez obzira na to koliko dugo ostajete. Kako smeštaj Beograd nudi u zaista svim delovima grada, možete razmotriti i one malo udaljenije apartmane, ako dolazite sa određenim poslovnim ciljem na Novi Beograd, na primer. Tako će Vam sve što morate da završite zaista biti u neposrednoj blizini.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *