Na koje izlete ići iz Hurgade?

U zavisnosti od toga u kojoj zemlji odlučite da provedete godišnji odmor, ali i od vaših navika će zavisiti i kako će taj odmor zaista izgledati. I dok ima onih turista, koji jednostavno žele da odmor provedu u jednom mestu, bez nepotrebnih odlazaka van njega, dotle ima i onih koji se tokom odmora i te kako trude da upoznaju što bolje okolinu izabranog letovališta.

U tom smislu je gotovo idealno letovanje u Egiptu, jer turisti imaju mogućnost da odu na brojne izlete i posete, recimo Dolinu kraljeva, Luksor ili odu na safari.

Posebno je atraktivno u tom smislu letovanje Hurgada, jer se turistima nude zaista mnogobrojni izleti, pa tako pored ostalog imaju mogućnost da posete i Kuću delfina, zatim Rajsko ostrvo ili čuveni akvarijum.

Za ljubitelje različitih atraktivnih sportskih aktivnosti, tu je snorkling, safari i druge.

Izleti nisu problem, ali…

U principu nije nikakav problem da se odlučite za jedan od mnogobrojnih izleta iz Hurgade ili za više njih, ali je vrlo važno i da li na letovanje u Egipat idete sami ili sa porodicom, te koliko novca ste spremni da odvojite za te avanture.

Naime, mnogi izleti su vrlo zahtevni, a u smislu da je potrebno dugo putovati autobusom, da biste stigli do konkretne destinacije.

Upravo iz tog razloga je posebno važno da ako idete sa decom ili jednostavno ako niste ljubitelj dugog putovanja autobusom, najpre zatražite precizne informacije o trajanju puta do izabrane destinacije i da onda odlučite da li želite na taj izlet da idete ili ne.

Sledeće što stavljaju kao negativnu ocenu za izlete u ovoj zemlji mnogi turisti jesu cene. S obzirom na to da većina egipatski hotela nudim uslugu All Inclusive, pa čak i Ultra All Inclusive, što znači da praktično turisti nemaju potrebe da troše dodatne svote novca, a da su cene od 30 evra pa naviše za izlet po osobi, sasvim je jasno zašto se to navodi kao zamerka.

Da biste razumeli zašto to jeste negativan aspekt, koji može da utiče na to da vaše letovanje u Hurgadi ili u bilo kom drugom mestu ne bude baš tako prijatno, napomenućemo da je recimo 70 evra koštao izlet do Doline kraljeva iz Hurgade po osobi. Za par, to je 140 evra, a da ne pominjemo koliko bi sve to koštalo ukoliko u posetu Dolini kraljeva iz tog letovališta ide prosečna četvoročlana porodica. Mada određene agencije nude i mogućnost popusta za decu različitog uzrasta, nema sumnje da to jeste visoka cena za jednodnevni izlet.

A ako se svemu tome doda i udaljenost ove destinacije, te činjenice da treba putovati dosta do nje, trebalo bi da bude jasnije i zbog čega mnogi turisti izlete navode kao negativan aspekt letovanja u toj zemlji.

Ali zato ako odlučite da odmarate u Hurgadi, na primer imate mogućnost da uživate u dugom šetalištu uz more, koje je lepo uređeno i nalazi se u okviru onog dela letovališta, koje je prvenstveno fokusirano na turizam. Svakako imate mogućnost i da posetite staro jezgro Hurgade, a u okviru letovalište se nalazi i novi deo.

Ukoliko se i odlučite za neki izlet, dobro se raspitajte pre toga i koliko je potrebno da putujete do te destinacije i koliko će vas to zadovoljstvo koštati.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *