5 najboljih mesta za izlazak u Beogradu

beograd

Kažu da ko nije imao prilike da oseti čari noćnog provoda u Beogradu ne zna zapravo šta je kvalitetan noćni provod. I nije uopšte bitno koliko godina neko ima, jer uglavnom gradu naše zemlje postoje lokali koji su idealni za sve generacijei. 

Posebno je Beograd za ljubitelje noćnog provoda atraktivan u toku leta, uzevši u obzir da su beogradski splavovi često sinonim za najbolji provod. Naravno, u srpskoj prestonici postoje i sjajni restorani, u kojima postoji živa muzika, kao i klubovi i drugi ugostiteljski objekti, koji se prosto utrkuju da posetiocima pruže najkvalitetniju moguću uslugu i uživanje za pamćenje. 

Mesta za izlazak u Beogradu ima sasvim dovoljno za ljubitelje različitih žanrova muzike, tako da neće biti nikakav problem da posetioci pronađu ono koje je najbolje. Starogradska, folk, rok i pop muzika, elektronska muzika, nastupi poznatih DJ – jeva, pevača i svetskih bendova; sve to na jednom mestu.

1. Obilićev venac u srcu grada

U samom centru Beograda, nedaleko od Trga Republike i Knez Mihailove, kao centralne pešačke zone nalazi se Obilićev venac. Do pre koju godinu, taj deo grada je bio poznat samo po tek nekoliko kafića i restorana.

Danas, međutim, Obilićev venac  u velikoj meri može da parira čak i beogradskim splavovima. Naime, gotovo jedan do drugog nalaze se vrlo interesantni kafići i restorani, a u mnogima od njih se posetiocima nudi mogućnost uživanja u nastupima muzičara. Atmosfera u ovom delu Beograda posebno je interesantna u toku letnjih meseci, a ako ne žudite za noćnim provodom, već samo želite da osetite puls glavnog grada, onda je upravo Obilićev venac idealan. Ukoliko samo prošetate ovim delom Beograda, poneće vas atmosfera i sigurno ćete poželeti da sednete u neki od kafića i restorana koji se tu nalaze.

2. Skadarlija – boemska četvrt grada

Među turistima koji posećuju Beograd često se može čuti da Skadarlija nalikuje francuskom Monmantru. Nadaleko poznata boemska četvrt Beograda nalazi se tek na 10 – ak minuta hoda od centra glavnog grada. 

Šetnja kaldrmisanom ulicom, kao i pogled na neke od najpoznatijih beogradskih kafana učiniće da posetioci uživaju na svakom koraku. Naravno pravi užitak je ako se odluče da posete neku od naveliko poznatih skadarlijskih kafana. Izuzev bogate ponude gastronomskih specijaliteta nacionalne kuhinje, ono što daje poseban šmek poseti Skadarliji svakako je i muzika koja se može čuti iz gotovo svakog ugostiteljskog objekta.

3. Beogradski splavovi poput Na Vodi Kafana i Rivera među prvima su na mapi

Često se može čuti da su beogradski splavovi, a među njima Na Vodi Kafana kao jedan od najpopularnijih, naravno uz splavove River i Money Club, idealni za mlađu populaciju. Međutim, istina je da splavovi u Beogradu i te kako mogu da se pohvale ponudom za posetioce različite generacije. 

Nema sumnje da su splavovi postali jedna od atrakcija glavnog grada, te da vrlo često mnogi turisti Beograd posećuju upravo da bi imali priliku da osete jedinstvenu atmosferu na nekom od beogradskih splavova. 

Smešteni na Savi i Dunavu, splavovi u Beogradu nude šaroliku ponudu, tako da mogu uživati na njima i ljubitelji romantike i ljubitelji elektronskog zvuka podjednako.

Kao jedan od najpopularnijih izdvojio se splav Na vodi kafana, koji se nalazi na beogradskom Ušću. Ništa manje nisu poznati ni splavovi The Money Club i River, a slobodno se može reći da svako ko želi da oseti autentičan provod u Beogradu treba da poseti neki od ovih splavova.

Zabava je zagarantovana i to do ranih jutarnjih sati i to ne samo u toku leta, uzevši u obzir da je Na vodi kafana naročito popularna zbog toga što radi i u toku zime.

4. Zemunski kej

Izuzev šetnje lepo uređenim kejom u Zemunu, posetiocima se nudi takođe mogućnost da se bolje upoznaju sa ponudom kafića i restorana koji se u tom delu grada nalaze. 

Pored toga što su zemunski ugostiteljski objekti poznati po odličnoj gastronomskoj ponudi, posebnu čar daje i činjenica da gosti mogu uživati i u pogledu na reku. 

5. Beton hala kao jedinstvena atrakcija

Još jedna zanimljiva beogradska atrakcija za sve ljubitelje noćnih izlazaka svakako je i Beton hala. 

Nekada je na obali reke Save, gde se danas Beton hala nalazi postojao značajan industrijski kompleks. Danas se tu nalaze brojni, izuzetno zanimljivi kafići, klubovi i restorani koji zauzimaju sve značajnije mesto na noćnoj sceni grada.

Mnogi klubovi koji se ovde nalaze nude posetiocima uživanje u različitim muzičkim žanrovima, ali i u nastupima poznatih izvođača. Takođe, u Beton hali postoje i restorani, u kojima se posetiocima nudi mogućnost da uživaju u romantičnoj večeri, ali i u fenomenalnom pogledu na reku.

Grad je poznat po bogatom sadržaju, iz kojeg se za svakoga može izdvojiti ponešto što će zadovoljiti ukus čak i onih najzahtevnijih. Od istorijskih znamenitosti i kulturnih manifestacija, preko raznovrsnih restorana sa domaćim i internacionalnim specijalitetima, do dinamičnog noćnog života i brojnih sportskih aktivnosti; bilo da ste avanturista u potrazi za adrenalinom ili pravi gurman koji želi da istraži lokalnu kuhinju znajte da ste na pravom mestu, Beograd svima otvara vrata.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *