Izbor svadbene torte u 5 lakih koraka

svadbene-torteVenčanje je najbitniji dan u životu dvoje zaljubljenih, kojim i zvanično počinje njihov zajednički život. Jedan od najvažnijih trenutaka u tom danu svakako predstavlja i sečenje svadbene torte, neizostavne scene zabeležene na svim mladenačkim fotografijama. Stoga se s pravom može tvrditi da je izbor svadbene torte jednan od najbitnijih izbora posluženja koji se tokom života donose – delom da bi u potpunosti odgovarao našim zamislima i uklopio se u naš savršeni dan, a delom i zato što je izvesno da će svi gosti na venčanju najpre komentarisati ukus i izgled svadbene torte, a tek onda i ostalih jela.

Organizacija svakog, pa i venčanja sa malim brojem zvanica, nije jednostavna, a kao posebno težak izdvaja se izbor svadbene torte iz široke ponude različitih vrsta i ukusa. Ukoliko uskoro planirate svadbu, da biste lakše doneli odluku specijalno za vas izdvajamo 5 karakteristika svadbene torte o kojima treba da razmislite, kao 5 postupnih, a lakih koraka u odabiru iste.

Boja svadbene torte

Preuzeto sa sajta tatinaslatkakuca.rs

Preuzeto sa sajta tatinaslatkakuca.rs

Za početak, najlakše je odlučiti se za boju svadbene torte. Bilo da je Vaš plan da boja svadbene torte prati boju venčanice ili enterijera u kom će se održati svadba, dobro je znati da poslastičari zaista mogu izaći u susret svakoj Vašoj ideji, kao i da su u poslednje vreme najpopularnije boje svadbene torte sve nijanse roze.

Ukus svadbene torte

Kako se treba pobrinuti o velikom broju gostiju, spratne svadbene torte se najčešće prave od različitih ukusa, tj. od različitih vrsta torti, od voćnih, preko čokoladnih, sa lešnicima, bademima i slično. Ipak, ovo je dan mladenaca, te bi oni trebalo da naprave izbor, pa makar to bio i samo jedan ukus svadbene torte. Za letnja venčanja preporučuju se svadbene torte od različitih vrsta sladoleda.

Izgled svadbene torte

Treći i, možda, najteži korak, predstavlja izgled svadbene torte. Sa fondanom ili sa šlagom, na spratove ili ne, kockast ili okrugao, oblik svadbene torte treba da odgovara afinitetima mladenaca. Najbolje bi bilo da se dovoljno unapred pogledaju katalozi sa ponudama različitih tipova svadbenih torti, kako bi ostalo dovoljno vremena za dogovor. Dilemu oko fondana ili šlaga lako ćete rešiti – prosto odaberite šta je Vama ukusnije. Napomenućemo Vam samo da, ukoliko želite da ispratite najnoviji trend, možete izabrati tortu koja će predstavljati neki vama bitan trenutak – prostor u kom ste se prvi put sreli ili plažu koju ste posećivali na prvom zajedničkom letovanju, što će ujedno biti originalna i samo vama svojstvena ideja za izgled svadbene torte. Ako ste ipak za klasičnu varijantu, neka Vaša svadbena torta bude na spratove okruglog oblika, jer oni deluju luksuznije i bolja su podloga eventualnim ukrasima.

Ukrasi svadbene torte

Sitni i krupni ukrasi svadbene torte – da ili ne? Najbolje da to zavisi, ipak, od venčanice: ukoliko je u pitanju haljina od čipke ili karnera, ukrasi na ivici torte mogu isto izgledati. Ili se možete odlučiti za sve traženije ukrase svadbene torte – bisere i cirkone, koji mogu biti savršen, decentan detalj koji će doprineti glamuroznom utisku. Cveće, prirodno, veštačko ili od fondana, predstavlja takođe popularan izbor, a bilo bi dobro da se uklopi sa bojom i vrstom cveća u bidermajeru.

Vrh svadbene torte

Vrh svadbene torte poslednji je i najslađi korak prilikom njenog izbora. Za mnoge je to i ono glavno obeležje koje je razlikuje od neke druge torte za specijalne prilike. Najčešće su to figurice mladenaca, meda ili ptičica. Najoriginalniji izbor bi bio da vrh svadbene torte ipak ukrasite figurama mladenaca, ali “uhvaćene” u nekom od pokreta – plesu, poljupcu ili zagrljaju, već prema vašim željama i onim što vas najviše karakteriše kao par. Poslastičar se, uz to, može potruditi da figurice zaista liče na vas.

You may also like...

1 Response

  1. Saša каже:

    Najlepše svadbene torte pravi Tatina slatka kuća

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *