5 prednosti čaja od hibiskusa

Čajevi se u poslednje vreme sve više piju kako u svetu, tako i na našim prostorima. Sve veći broj ljudi se odlučuje za zdraviju varijantu i zdravije napitke pa tako pre biraju zdrav prirodni čaj nego neka gazirana i veštački zasladjena pića.

Čaj od hibiskusa, slika: https://www.pexels.com

Čaj od hibiskusa

Jedan od vrlo zdravih i ukusnih čajeva je svakako i čaj od hibiskusa.

Na našim prostorima se pojavio tek pre destinu godina ali od tada beleži konstantan rast što se tiče interesovanja i popularnosti medju našim ljudima.

U nastavku teksta ćemo vam predstaviti 5 vrlo bitnih prednosti ovog čaja za naše zdravlje, koje piše sajt Kalorijska tablica.

  1. Može sniziti visok krvni pritisak. Istraživanja koja su sprovedena pokazala su da čaj od hibiskusa može sniziti povišen krvni pritisak i generalno jako dobro uticati na zdravlje srca.
  2. Može sniziti nivo lošeg holesterola. Dobro znate da postoji dobar i loš holesterol, a ovaj loš ukoliko je povišen, tu vam može pomoći ovaj čaj da ga na prirodan način postepeno možete sniziti i dovesti u granice normale.
  3. Štiti našu jetru. Antioksidansi iz ovog čaja su najviše zasluženi za to što je jedna od studija pokazala i da čaj od hibiskusa deluje pozitivno na našu jetru i da je štiti.
  4. Poboljšava varenje. Pored tri benefita koja smo već naveli, ovaj čaj deluje dobro i na varenje i na umirenje našeg stomaka i želudca.
  5. Pomaže vam u mršavljenju. Ukoliko ste na odredjenom režimu ishrane i treninga pomoću kog želite da smršate i skinete stomak, ovaj čaj vam čak i u tome može pomoći.

Ovo je samo 5 najpoznatijih i najbitnijih prednosti čaja od hibiskusa a ima ih još mnogo pa nema razloga da sledeći put kada budete u prilici ne isprobate ovaj zdrav i ukusan čaj.

Imajte takodje u vidu da ga ne morate uvek piti vrućeg, čak šta više mnogi preporučuju da ga pijete mlakog ili čak i ohladjenog potpuno.

Ukoliko idete negde na put možete skuvati veću količinu i sipati u jednu staklenu flašu od pola litre ili litar i imati savršeni zdravi napitak na svom putovanju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *