Detalji koji će vaš dom učiniti božanstvenim

Savršeno uređene domove ne morate gledati samo u filmovima i u magazinima koji prikazuju različito opremljene enterijere o kojim vam se čini da možete samo da maštate. Svaki dom može izgledati luksuzno i skladno uz malo ulaganja i truda jer je glavni atribut savršenog izgleda doma urednost odnosno prostor bez previše predmeta koji nemaju nikakvu ulogu, već su samo pravi sakupljači prašine. Nije potrebno gomilati razne sitnice koje će ugušiti prostor i produžiti vreme čišćenja. Zbog toga sa svih mesta u kući, pogotovo sa onih koja su vidljiva izbacite nepotrebne sitnice koje narušavaju izgled. Neka se u prostoriji za početak nalaze samo krupni komadi nameštaja kao što su garniture za sedenje, sto i stolice, komoda za televizor. 

Police

Ako ste ljubitelj jednostavnih, otvorenih polica koje se kače na zid a služe za odlaganje različitih sitnica (najčešće onih nepotrebnih) potrudite se da one uvek budu raspremljene. A još bitnije da se na njima nalazi samo nekoliko dekorativnih predmeta koji će jasno dolaziti do izražaja. Nagomilavanje ukrasnih predmeta čini da prostor bude u neredu i haosu.  Ukoliko ste „kolekcionar“ dekorativnih delova i ne možete da ih se odreknete, bolje ih razvrstajte po stilovima, bojama ili po nekoj karakteristici koja vam odgovara. Tako razvrstane razdvojite u kutije, a onda svakih 15 dana ili svakog meseca ih zamenite. Tako nećete morati da se odreknete svih tih sitnica, svaka će povremeno doći do izražaja , prostor će izgledati uredno, a vama čišćenje olakšano. Ako tek nabavljate police, izaberite dezene drveta ili iverice koji će se uklopiti uz pod, boju prozora ,sto ili boju zida. Ovakve police su vrlo jednostvane i uglavnom su dekorativnog karaktera a uklapaju se u svaki prostor. 

Fotelje

Nakon rasčišćavanja prostora, ako ste ljubitelj nešto krupnijihh „detalja“  možete ubaciti modernu fotelju za dnevni boravak, jednu ili više koja će biti presvučena meblom- šarenim, cvetnim, jarke boje , svetlije boje u tamnom prostoru, tamnije boje u svetlom prostoru, ili boje koja već postoji u vašem enterijeru ali želite još više da je akcentujete. Pored toga što dobijate novi komad nameštaja kako bi ste prostor osvežili dobijate i novo mesto za opuštanje ispred televizora, ispijanje prve jutarnje kafe ili druženja sa ukućanima i prijateljima. Obzirom da postoje vrlo male fotelje za dnevni boravak, odnosno skladnih dimenzija, ne mislite da će vam biti potreban ogroman prostor za tu novinu u domu. Fotelje koje su dimenzija skoro jednakih sa kuhinjskim stolicama, vrlo lako pronalaze mesto u svakom domu bilo da će se uklapati uz garnituru za sedenje  ili da će stajati u uglu prostorije, pored niskog stočića ili komode. Svakako nećete imati problem da ovakve fotelje jednostavno spakujete uz sve ostale delove nameštaja. 

Zidovi

Osvežite dom i učinite ga drugačijim, tako što će te promeniti boju zida. To ne mora podrazumeva krečenje cele kuće ili stana, već samo jednog zida. Promenite boju na njemu i prostor će izgledati skroz drugačije, dobiće potpuno novu dimenziju. Takođe pored promene boje, zid možete akcentovati i postavljanjem različitih vrsta kamena koji su vrlo popularni poslednjih godina.  Odlikuju se različitim bojama i nijansama koje će dom učiniti toplijim i pružiće lepši izgled.

Zavese

Zavese ne samo da vas štite od sunčeve svetlosti i radoznalih pogleda već i doprinose izgledu celokupnog ambijenta. Danas su veoma popularne rolo zavese, zebra zavese ili zavese dan noć. Pre svega rolo zavese se proizvode u raznim bojama i mogu se uklopiti u svaki enterijer. Pored toga rolo zavese su dosta povoljne i jednostavne su za održavanje. Ugradnjom ovih zavesa možete stvoriti ambijent u kome ćete zajedno sa svojom porodicom uživati u večernjim satima ali i sa prijatljima uz laganu večeru.

Dekorativni jastuci

Dekorativni jastuci mogu igrati vrlo bitnu ulogu u dekoraciji doma i pružiti poseban izgled kao i osećaj ušuškanosti. Bilo da se radi o jastušićima neutralnih boja ili o onim koji su nešto smelijih boja i boja koje će stvoriti kontrast idealni su prijatelji svakog doma i svake garniture za sedenje. Pružiće dodatnu udobnost prilikom sedenja i uopuštanja. Dekorativni jastuci mogu biti različitih oblika- kvadrat, pravugaonik, okrugli, duguljasti, valjkasti, ali i mnogih drugih nepravilnih oblika, različitih boja i dezena. Na vama je da izaberete one koji će se uklapati u vaš dom. Ukoliko vam je garnitura za sedenje ili stočić ravnih ivica, možete izabrati i četvrtaste jastuke, ili ako je sto okrugao a garnitura pufnasta i obla uz nju će bolje ići okrugli ili jastuci oblih ivica. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *