Džakovi za boks su najbolji rekvizit da brzo smršate

 

Poslednjih nekoliko godina boks je postao izuzetno popularan sport kada je mršavljenje u pitanju. Boks i kik boks su sportovi koji su godinama bili rezervisani za muškarce, dok su devojke koje su se bavile ovim sportovima bile u manjini. Danas se sve češće mogu videti devojke koje udaraju u vreće u teretanama. Čak su i najpoznatiji svetski modeli za donji veš otkrili da su džakovi za boks idealan rekvizit da budu u formi, što je doprinelo tome da su boks i kik-boks postali jedni od najpopularnijih treninga na svetu. 

Džakovi za boks za mršavljenje

Ako su Vam džakovi za boks izbor za treniranje, benefiti su mnogobrojni. Prvo, u zavisnosti od toga šta odaberete, uradićete odličan kardio trening. Drugo, pored kardio treninga, ujedno ćete imati i trening snage, dakle izgradićete mišićnu masu. Pošto je boks sport u kom se aktivira celo telo, a akcenat se stavlja na najveće mišićne grupe, u toku treninga ćete izgubiti mnogo kalorija, što će izazvati ubrzan proces mršavljenja. Zbog visokog intenziteta vežbanja će Vam se ubrzati metabolizam, tako da ćete osetiti trajne posledice treniranja. Džakovi za boks mogu biti izuzetan rekvizit ukoliko želite da odradite HIIT trening, odnosno intervalni trening visokog intenziteta.

Poenta ovog treninga je u tome da u kratkom vremenskom periodu date sve od sebe i radite izuzetno naporne vežbe, svoj puls dovedete do maksimuma, a zatim imate aktivan odmor. HIIT treninzi na džakovima za boks bi odprilike izgledali ovako: 40 sekundi udarate najače što možete i što većom brzinom, a zatim nekih 20 sekundi aktivno odmarate, što znači da u vreću udarate lagano. 

Zbog efikasnosti treninga džakovi za boks su postali obavezan rekvizit u skoro svim teretanama. Velika je verovatnoća da će Vam Vaš trener u jednom delu treninga preporučiti i udaranje u vreću. Džakovi za boks su rekvizit i u salama za grupne treninge u kojima se organizuju mešoviti treninzi za muškarce i žene.

Koje vrste džakova za boks postoje?

Ukoliko ste odlučili da su džakovi za boks idealan izbor za Vas, pre nego što se odlučite za kupovinu morate da se raspitate koji sve tipovi postoje kako bi izabrali najbolji za Vaše potrebe. 

Najpoznatiji su viseći džakovi za boks koji su pričvršćeni za plafon. Presvučeni su kožom, a proizvode se u različitim veličinama i težinama. Ukoliko nemate mogućnost da vreću pričvrstite za plafon, onda su za Vas idealno rešenje samostojeći džakovi za boks. Za njih je potrebno manje prostora za trening nego za viseće, pa su možda bolji izbor za kućnu upotrebu. U boksu se za vežbanje brzine koristi i kruška za udaranje, koja može biti i samostojeća i viseća. 

Ako ste početnik u treniranju stručnjaci preporučuju da odaberete vreću manje težine, kako biste lakše usavršili tehniku udaranja. Prilikom kupovine džaka morate obratiti pažnju i čime je punjen, da li je penom, plastičnim granulama ili tkaninom. Uz vreću za udaranje morate kupiti i rukavice za boks, odgovarajuće veličine.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *