Evo kako da uredite mali stan i uštedite i prostor i novac

Jedan od najvećih problema kod renoviranja ili uopšte bilo kog uređenja malog prostora, naravno, govorimo o stambenom prostoru, jeste kako da se prostor iskoristi na najbolji mogući način. Ono što se u ovakvim situacijama najčešće savetuje jeste unajmljivanje nekoga ko se bavi uređenjem enterijera, ali takve usluge obične koštaju dosta, pa se za taj novac može veliki deo poslova uraditi. Zbog toga smo došli na ideju da vam damo nekoliko vrlo jednostavnih saveta koji će vam pomoći prilikom uređenja malog stana u smislu uštede prostora, postizanja dobrog vizuelnog efekta, a da možete da prođete prilično jeftino.

Nosač za TV

Jedna od stvari koje često zauzimaju prostor, neretko je to sasvim nepotrebno, jesu komode za televizor koje mogu biti manje ili veće. Kada je u pitanju manji stan komode će sigurno smetati, pa je tako bolje da se odlučite za nosač za TV. Na taj način će vam sav prostor ostati slobodan, možete ga iskoristiti za nešto drugo, za prolaz ako vam je potreban ili postavljanje nekog drugog komada nameštaja, kao što je možda trpezarijski sto, a nosač za TV će odlično služiti, jer će vam omogućiti da iskoristite i sam zid gde vam je to najzgodnije, ali i da TV pomerate ka uglu koji vama odgovara. Osim toga, nosači za TV nisu skupi, tako da ovo jeste investicija koja će vam u svakom smislu odgovarati.

Zebra zavese

Jedan od saveta koji spaja lepo i korisno jeste postavljanje zebra zavesa. Ukoliko nemate roletne ili još uvek ne planirate da ih postavite, jer znamo da roletne zahtevaju više uloženog vremena, ali i veću količinu novca za svoju izradu i montažu, onda su zebra zavese odlična odluka za vaš stan.

Kako su napravljene da svojim poklapanjem tamnih delova sasvim zamrače prozor, biće odlične da zaklonite svoj dom od pogleda noću, da zamračite usled sunca leti, ali i da sasvim osvetlite stan i propustite dnevnu svetlost kada vam je to potrebno. Zebra zavese se mogu izraditi u najrazličitijim bojama i dezenima, tako da su bez sumnje vrlo lep i prijatan deo dekoracije, uz sve već navedeno. Više o zebra zavesama saznajte na ovom linku https://lukicrolet.rs/page/zavese-zebra-zavese/.

Nameštaj po meri

Postoje funkcionalno i nefunkcionalno opremljeni stanovi. Kod onih manje kvadrature, nefunkcionalnost najčešće potiče već od samog nameštaja.biranje kabastih komada nameštaja, koji zauzimaju veliki deo prostora, a zapravo to ne mora tako da bude i njihove kombinovanje sa još drugim velikim komadima, bespotrebno će vam zauzeti prostor. Zbog toga je važno da dobro promislite prilikom samog opremanja svog doma. Jedna od odličnih opcija u ovakvim slučajevima jeste opremanje stana nameštajem po meri, koji se izrađuje tako da se iskoriste svi ćoškovi, svi možda i nedostupni uglovi, te uopšte svaki deo stana koji biste standardnim nameštajem možda morali da izbegnete. 

Ovaj način izrade je posebno vredan pomena kada je kupatilski nameštaj u pitanju. Opremanje kupatila može da bude veoma komplikovano, jer je prostor često mali za sve elemente koje želite da ubacite u kupatilo. Gotov nameštaj se neće uklopiti u ovaj prostor dok izrada kupatlskog nameštaja po meri može rešiti ovaj porblem.

Na ovaj način postižete visoku funkcionalnost nameštaja u svom domu, ali i štedite prostor u svakom pogledu, te vam ostaje veći deo prostora za prolazak, te uopšte manevrisanje po njemu. Ono što je dobro jeste činjenica i da se kuhinjski elementi mogu raditi sve do plafona, da se ormari mogu stavljati takođe u toj visini, a to će učiniti da iskoristite zidove sasvim, te da uštedite ostatak prostora.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *