Gde Beograđani provode leto u Beogradu 

Leto u Beogradu, vrelo je u svakom smislu te reči. Visoke temperature čine da se beogradski asvalt užari, pa mnogi beogradjani leto provode na reci i Adi- moru Beograda. Ada Ciganlija pored toga što je najveći park u gradu, nudi I bogat letnji sadržaj za sve generacije i starosna doba.

Na Adi možete naći bukvalno sve- od dečijih festivala preko Beer Gardena ( celosezonsku uvertiru za Beer Fest ) okupljanja društava penzionera, ronilačkog kluba I skijanja na vodi, pa sve do klubova–kafića sa dnevnim žurkama I salsa večerima. 

 

Beogradska letnja noć

Ako sačekaju zalazak Sunca da bi rešili da izadju, beogradjani uglavnom izlaze  na reku.  Načičkani raznoraznim splavovima ,koji nude različitu muziku I vrstu zabave, kejevi u Beogradu postali su više mesta za izlaske nego što su šetališta. Bilo da su restorani, kafane, kafici, pabovi ili klubovi , splavovi su svakako idealno mesto za noćne izlaske. Od mnogobrojnih splavova koji postoje, izdvajaju se poneka mesta na reci, što tradicijom, što originalnošću, po popularnosti koju imaju ili pak bizarnošću.

 

Gusar 

Mesto na kom baš ne znate šta da očekujete. Od sedeljke do žurke, od psihodelije do rok muzike, sa ne baš definisanim radnim vremenom I ekipom gostiju koja ima od 20do 60 godina, Gusar je zaista krajnje bizaran splav. Ako želite da sve iznenadite izlaskom, prava lokacija za vas. Lociran na keju na polovini blocks 70, 

 

Kapetan Greška

Omanji porodični restoran sa ribljim specijalitetima na Savskom Keju, splav domaćinskog karaktera čiji vlasnici tvrde da imaju najboju riblju čorbu u gradu. U večernjim časovima vikendom atmosferu dopunjuje ambijentalna svirka, najčešće možete čuti balalajku ili akustičnu gitaru.

 

Restoran Venecija 

Kada se kaže da neko mesto ima dugu tradiciju, ili da kafana postoji tu već sto godina, obično se ne misli bukvalno. U ovom slučaju je to upravo tako, restoran Venecija postoji od 1913.godine. Nije splav,ali je lociran kraj same reke sa prelepim  pogledom na Dunav. Adresa je Kej Oslobodjenja broj 6, Zemun. 

 

Povetarac

Nije splav, ali jeste na vodi. U pitanju je stari šlep koji je adaptiran u klub. Pozicionira se kao underground klub sa opuštenom atmosferom u kom se puštaju različiti muzički žanrovi. Svakako jedno od posećenijih I omiljenijih mesta za izlazak, kako beogradjanima, tako I stranim turistima.

 

Money splav 

Jedan od novijih splavova klubova u Beogradu, koji je brzo dostigao dobar glas – splav Money. RnB I zvuci elektronske muzike koji iz dobrog ozvučenja “piče” na splavu , samo je jedan od razloga da osvanete na ovom mestu koje radio od ponoći do pet ujutru. Lociran na Sajamskom Keju bb idealan je klub za nastavak letnje noći posle “zagrevanja” na Adi. Još jedna prednost koju vlasnici vole da napomenu jeste da je u blizini kluba parking, pa ne morate brinuti ni o svojim kolima ni o dužoj šetnji u štiklama.

 

Restoran Ušće-Nacionalna klasa 

Na samom ušću Save u Dunav pogled vam puca u Kalemegdansku tvrdjavu. Baš tu je još šesdesetih godina prošlog veka podignut restoran Ušće. Sa novim vlasnikom dolaze I nove ideje, pa je deo ovog restorana modernizovan I prilagodjen za 21.vek, dok je “duh” starog još prisutan. Sadašnje ime ( tačnije dva imena ) Ušće Nacionalna klasa donekle i govore o ambivalentnosti ovog mesta koje vam tokom dana pruža mirno popodne uz ugodan ručak i pogled koji odmara živce, dok noću postaje prava kafana sa živom muzikom koja vikendom radi čak do tri posle ponoći.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *