Gde organizovati team building?

Svaka kompanija bi trebalo da brine o svojim zaposlenima i da se brine o tome da li su oni zadovoljni na svom poslu. Ukoliko se zaposleni samo pretrpavaju poslom i ukoliko im se ne pokazuje da se vodi računa i o njihovom slobodnom vremenu i zdravlju, onda će ta firma vrlo brzo upasti u probleme, jer kada nisu zadovoljni zaposleni, ne može se govoriti ni o nekom trajnom napretku same kompanije.

Dakle, realan napredak jedne firme moguć je samo kada su i njeni zaposleni zadovoljni svim uslovima, počevši od plate, do ostalih vrlo važnih uslova. Takođe, vrlo je važno da među zaposlenima vlada harmonija. Naime, njihovi odnosi moraju da budu korektni. Niko od zaposlenih ne traži da se oni međusobno vole, ali je svakako neka vrsta poštovanja, pa i ograničenih simpatija poželjena, jer je uvek bolje raditi sa nekim ko ti prija, nego sa osobom koja ti baš i ne prija. Zato treba i organizovani team building, kako bi se zaposleni malo više zbližili. Imamo nekoliko predloga za vas:

Vikend na planini

Planina je uvek dobar izbor, pogotovu u našoj zemlji. Dakle, mi nemamo more, ali imamo divnu prirodu i divne planine, koje treba da iskoristimo. Treba da nađete neku određenu planinu, ali to sada naravno zavisi i od vaših uslova, odnosno u kakvom je stanju vaša kompanija. Naime, uvek morate da imate unapred određen budžet kada su u pitanju korporativne proslave ili okupljanja kao što je tim building. Ako vam je budžet veći, onda birajte neke bolje planine, dobra odmarališta na tim planinama, sa još boljim restoranima. Gledajte da vašim zaposlenima organizujete i neke dodatne aktivnosti, nešto što može da im znači, nešto što će ih zabaviti, nešto što će ih svakako i zbližiti, jer je to na kraju krajeva i poenta.

Team building u restoranu

Poznato je da se u nekim firmama mnogo radi i da jednostavno te firme ne mogu sebi da daju slobodno vreme, iako bi nekada to bilo jako značajno. U tom slučaju, korporativna proslava je i te kako dobar izbor. Dakle, korporativne proslave takođe mogu da zbliže zaposlene. Pre svega je jako važno da korporativne proslave budu pripremljene u nekom veoma dobrom restoranu. Kada već ne možete da organizujete neki tim budilding, onda restoran za korporativne proslave mora zaista da bude iznad svakog nivoa i nešto što će biti drugačije od onoga na šta su inače vaši zaposleni navikli. Ipak je to samo jedno veče, tako da to uvek imajte na umu.

Odlazak na obližnje mesto u prirodi

Takođe, umesto restorana i klasičnih koroprativnih proslava, možete da odaberete neko obližnje mesto. Tako na primer, ukoliko se vaša firma nalazi u Beogradu, možete im organizovati neku vrstu koktela na Adi Ciganliji. Ukoliko se vaša firma nalazi u nekom drugom gradu, takođe im možete organizovati neki koktel pored neke obližnje reke i slično. To bi na neki način bio neki celodnevni izlet, koji bi svakako prijao i vašim zaposlenima i koji bi ih dodatno zbližio. Tako da je na kraju krajeva jako važno da uvek imate organizovnu neku neobaveznu aktivnost, jer će to vašim zaposlenima da znači jako i nakon toga će sigurno biti produktivniji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *