Moderni špijuni – šta im je sve na raspolaganju

Svi oni koji su nekada pre sanjali da postanu špijuni, a ne bave se profesionalno time i ne rade u institucijama u kojima je posao nalik tom, oni mogu uz pomoć, sada već vrlo dostupne špijunske opreme to i da postanu.

Špijunska oprema broji razne elemente i razne alatke, koje od običnog amatera mogu da naprave pravog profesionalca. U radnjama i na sajtovima koji prodaju špijunsku opremu možete se uveriti da je izbor špijunske opreme zaista veliki. Treba vam samo malo vremena da naučite kako sve to funkcioniše i za kratko vreme i uz malo vežbe možete postati pravi magnat. Ipak, treba da znate da se baš profesionalna špijunska oprema ne može naći na svakom koraku. Postoji dosta falsifikata, te vam oni mogu ugroziti vaše zanimljivo putovanje. Evo kako obično izgleda put ovih špijuna-amatera:

Prisluškivači na prvom mestu

Da biste bili profesionalan špijun trebaće vam na prvom mestu prisluškivači. Dakle, to mogu da budu prisluškivači koji su ugrađeni u neke minijaturne predmete, a mogu da budu i prisluškivači koji su ugrađeni u veće predmete. Prisluškivači se, logično, postavljaju u prostoriji osobe koja se želi prisluškivati. Ali, potrebno je pronaći adekvatan i siguran način da se to uradi. Da li će to biti suptilno zaboravljanje u kući ili kancelariji osobe koju pratite ili će to biti poklanjanje tog predmeta toj osobi, to su već veštine samog  „špijuna“. Jedna od opcija kojom se najčešće služe je poklanjanje predmeta u kojima se nalazi prisluškivač. Lampe, USB memorije, satovi… Sve su to predmeti koji mogu biti lep poklon, a u kojima se može postaviti prisluškivač. Takođe, jedan od omiljen je i prisluškivač u produžnom kablu, koji je vrlo lako zameniti u nečijoj prostoriji, bez da iko išta primeti.

Napredniji nivo – prisluškivanje telefona

Kada prođete prvi test sa običnim prisluškivačima, onda već sebe možete smatrati špijunom početnikom, sa dobrim izgledima da postanete još i bolji, pa čak i profesionalac. Špijunska oprema podrazumeva i prisluškivače za mobilne telefone. Ovo su u stvari specijalni špijunski softveri koje je neophodno instalirati u telefon osobe koja se želi pratiti. U radnjama koje prodaju špijunsku opremu nude vam detaljno objašnjenje uz prodaju ovog softvera. Morate dobro i pažljivo da slušate kako vam ništa ne bi promaklo. Postoji mogućnost da odnesete telefon u radnju da vam oni instaliraju program, odnosno aplikaciju, koja nije vidljiva. Imajte na umu da to može da bude rizično, jer smo svi sada prilično vezani za telefone i jednostavno je nemoguće to jednostavno uraditi. Međutim, ukoliko ste vešti biće vam lako da to sami uradite.

Bez skrivenih kamera nema ni pravih špijuna

Jasno vam je da bez pravih kamera nema ni špijuna. Kamere funkcionišu po sličnom principu kao prisluškivači. Dakle mogu da budu deo nekog predmeta, koji ćete nekome uručiti kao poklon. Samo je ovde važno i gde ćete postaviti kameru, jer je vrlo važno videti sve što se snima, a ne samo slušati.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *