Izaberite TV po svojoj meri

Danas možemo reći da ne postoji skoro ni jedno domaćinstvo, a da među električnim uređajima ne poseduje bar jedan televizor ako ne i više komada. Po neki vole da imaju televizor samo u dnevnoj sobi, koja služi za popodnevni odmor i ćaskanje, dok možemo primetiti da sve više ljubitelja televizije ovaj aparat drži i na drugim mestima kao što su to trpezarija ili spavaća soba.

Gde ima više spavaćih soba, ima i više televizora. Nekima TV služi za informisanje, nekima za zabavu, a nekima je on još jedan član porodice koji je uvek tu da “razbije” tišinu. Ono sa čime se sigurno možemo složiti jeste činjenica da se vremenom sve više vremena provodi gledajući TV, bez obzira na njegov sadržaj i naše godine.

Jednostavno, gledanje televizije je postala svakodnevna podrazumevana aktivnost u svakom domaćinstvu, s obzirom da se danas nudi bezbroj kanala u kojima mogu da uživaju sve osobe potpuno različitih interesovanja.

 

TV nekad i sad

 

Kao što smo naglasili, danas se može reći da TV poseduje svako. Međutim, istina je da nastankom televizora to nije bila stvar koja je postojala u svakom domaćinstvu. Podatak  da je televizor nastao sa prvim emitovanjima je oko 1926. godine, prikazivanjem isključivo zabavnih sadržaja kao što su to muzički, plesni i filmski.

U to vreme, znamo da su se svi sadržaji prikazivali u crno beloj boji, sve do posle Drugog svetskog rata. Nakon toga, posedovanje televizora u boji značilo je visok standard i luksuzan život. Zvuči smešno, jer danas postoje brojne varijante tipova televizora i njihovih robnih marki ili brendova, kao i veličina po kojma se oni kategorizuju u bolje ili lošije.

Ono što je sigurno jeste da danas ne postoji loš televizor, osim što se neki mogu češće kvariti od drugih te češće odlaziti na popravke u TV servis. Iz tog razloga, ali i drugih faktora, se formiraju različite cene televizora gde svako prema svom budzetu može izabrati onaj pravi.

 

Karakteristike

 

Danas su poznati tipovi televizora LCD, LED i plazma televizori. LCD ekrani rade na tehnologiji tečnih kristala. LCD ekrani sa tečnim kristalima imaju prednosti u odnosu na druge ekrane s obzirom na njihovu potrošnju struje i treperenja, kao i savršenu geometriju.

Mane su im visoka cena, nemogućnost gledanja iz uglova, lošiji prikaz boja kao i slabije performance. Ukoliko završe na popravci, svaki TV servis je već dovoljno iskusan u radu sa ovim tipom televizora,  te se očekuje sigurna i brza popravka.

LED ekrani su novija vrsta ekrana, koji su doprineli tme da se cena LCD-a dodatno spusti. Po performansama su za nekoliko nijansi bolji, posebno kad je emitovanje boje u pitanju. Isto tako  bolje štede strujnu energiju, s obzirom da koriste manje svetlosti. Po nekim mišljenjima, estetski su lepši, jer su tanji.

U slučaju kvara, možete pronaći TV servis koji nudi besplatnu dijagnostiku i prema tome se opredeliti za TV servis koji će izvršiti dalje proces ali i dati najbolju garanciju za vaš TV prijemnik. Danas na našem tržištu postoje i novi tipovi LED televizora. To su OLED televizori, čija je cena još uvek veoma visoka, s obzirom na njegove mogućnosti i dizajn.

Ono što proizvođači OLED televizora garantuju, jeste nihova manja potrošnja energije, savršena slika i mala mogućnost za kvar, osim u izuzetnim slučajevima, čime ćete izbeći dosadne popravke I ostavljanje doma bez TVprijemnika dok čekate na usluge TV servisa.

 

Činjenica koju treba da znate u slučaju kupovine televizora, jeste da skuplje znači i bolje, a to vam sigurno omugćava duži kvalitet televizora i sigurnost budzeta. U suprotnom, predlažemo vam da TV servis koji izaberete bude najbolji baš kao i vaš televizor, kako bi se vaš električni član porodice ubrzo vratio na svoju policu i zabavljao vas onda kada vi to poželite.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *