Kafa iz aparata koja je u trendu

Uređaji koji su široko rasprostranjeni i postoje u gotovo svakom ugostiteljskom objektu, ali i velikom broju kancelarija, čak i domova, jesu aparati za kafu. Za razliku od tradicionalne, domaće kafe, iz aparata se danas piju najrazličitiji napici – espresso, makijato, lungo, kapućino, i mnogo drugih poznatih tipova ukusa.

Naravno, u aparatima za kafu moguće je pripremiti i svaki tradicionalni ukus, sa ili bez šećera, kao i uz dodatak mleka, karamela ili nekog drugog sastojka. Aparati za kafu su uređaji koji olakšavaju svakodnevnu pripremu ovog napitka i dobrodošli su u svaki poslovni ili privatni prostor.

Aparati se biraju prema željenim ukusima kafe

Danas je na tržištu prisutan veliki broj aparata za kafu, koji imaju prilično raznoliku namenu. Kako se povećala ponuda velikog broja ukusa kafe u još većem broju pakovanja, tako su i aparati postali prilično specijalizovani. Ukoliko su želje za kafom standardni, domaći ukusi sa i bez mleka, tu funkciju ima veliki broj aparata, u koje se dozira klasičan sadržaj iz kesice. Na pritisak tastera kafa se kombinuje sa vrućom vodom, dodaje šećer i mleko po želji i ukus je spreman. Može se spremiti i „kratki“ ili „produženi“ espresso, sa ili bez šlaga.

U slučaju da se radi o nešto zahtevnijim kupcima u ovom pogledu, biraju se drugačiji aparati. Na primer, kapsule za kafu daju dosta neverovatnih ukusa koji se razlikuju prema intenzitetu, težini, osećaju prilikom gutanja, mirisu i izgledu. Za ove namene postoje specijalizovani aparati za kapsule za kafu i danas su veoma popularni, jer pružaju užitak u svakom gutljaju, na novi i specijalan način. U malim, kvalitetnim kapsulama, nalaze se snažni, blagi, zaslađeni, neobični i unikatni ukusi.

Aparati imaju i različit stepen automatizacije

Pored različitih opcija u pogledu ukusa kafe i pakovanja sadržaja za doziranje, aparati se razlikuju i prema pripremi raznovrsnih ukusa. Postoje poluautomatski, automatski i superautomatski aparati za kafu. Automatizovani sami pripremaju kafu, uz pokretanje na pritisak tastera. Isključivanje je unapred definisano, i aparat prepoznaje kada je kafa pripremljena. Tu su i poluautomatizovani aparati, koji funkcionišu na sličan način, samo što je potrebno aktivno pokretanje i isključivanje aparata, kada se smatra da je kafa spremna. Zato se može pojaviti variranje u ukusu i stepenu pripremljenosti kafe. Superautomatizovani aparati imaju još više naprednih funkcija i rade na bazi programiranja unapred.

Pored pripreme kafe, ovi aparati imaju mogućnost da kafu samelju, ujednače i dodatno pritiskaju za jedinstvenu teksturu. Zatim se sastav meša sa vodom i sastojcima. Ovi aparati su dostupni u velikom broju ugostiteljskih objekata, i ekonomični su. Daju veliki broj šoljica kafe, za pakovanja koja se kupuju u zrnu, u jednom ili većem broju kilograma, što daje odlične mogućnosti za uštede putem ekonomije obima.

Uz fenomenalne, savremene i inovativne uređaje kao što su aparati za kafu, dobija se užitak u šoljicama za svako doba dana i noći. Posebnu draž daju kapsule za kafu, koje uz specijalizovani aparat i pripremu od svega nekoliko sekundi, daju ukuse koji potiču od najudaljenijih krajeva sveta, tradicionalnih aroma i upečatljivih gutljaja koji se jednostavno „uvuku“ pod kožu i postaju deo svakodnevnice ljudi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *