Kako da osvežite svoj životni prostor?

Svi znamo da omiljena boja može mnogo da kaže o nekoj osobi, ali koliko god da ste ljubitelji nekih jarkih boja, nemojte da eksperimetišete tokom uređenja stana, jer nekad vaša omiljena boja nije najsrećnije rešenje za zidove vašeg životnog kutka. Da li ste znali da različite boje zidova u stanu mogu itekako uticati na vaše raspoloženje? Posebno je važno da se boje prilagode, da ne odudaraju i da budu lepe i prijatne za oko, jer ćete se tako prijatnije osećati u svom domu.

Najčešći, ali i najzahtevniji način za dekoraciju zidova svakako je krečenje, odnosno farbanje zidova u željenu boju. Za uređenje stana neophodno je odabrati boje zidova u skladu sa prostorijama, njihovom namenom, kao i ljudima koji će u tim prostijama boraviti. Oni koji vole proveren i siguran način za dekoraciju svojih zidova svakako će se obratiti majstorima koji su stručni za taj posao, dok će egzibicionisti poželeti da se sami oprobaju u ovoj delatnosti. Ukoliko vam se ne petlja sa raznim četkama za krečenje, ne volite merdevine i ne umete da koristite valjak, svakako za vas postoji jednostavniji način za uređenje stana i ulepšavanja vaših zidova.

Lepak za fasadu

Usled dejstva spoljašnjih faktora vaša fasada će izgledati veoma neugledno. Zbog dejstva visokih i niskih temperatura, kiše, grada, snega, vetra fasada ubrzano stari i propada. Kada se pri tome dodaju i gljivice, alge , prašina i druga nečistoća vaša ubrzo možemo dobiti urušenu kuću.

Ali, i za takve probleme postoji rešenje. U pitanju je lepak za fasade. U pitanju je specijalni malter koji je nepropustan i otporan na razne vremenske uticaje. Za čas ćete dobiti poboljšanu izolaciju spoljnih zidova.

Tapeti vs. Paneli

Kako su se vremena menjala, tako su se i tehnike za ukrašavanje i uređenje stana menjale i usavršavale. Iako su nekada bili jako popularni tapeti i njihov izbor bio ograničen, oni se danas ponovo vraćaju u modu, ali sada je mnogo veći izbor. Sećaju na stara vremena, a pošto su dugo bile zaboravljene, danas izazivaju ogromnu pažnju u svetu dizajniranja životnog prostora. Ima ih u raznoraznim bojama, šarama, dezenima, ali ima i onih koji oslikavaju crtane likove, kao i mnoge druge motive.

Moguće je kupiti samolepive, papirne, ali i klasične za one koji vole tradiciju. Bilo da su po želji kupca ili su već u ponudi, princip je jednostavan samo je potrebno odlučiti se i poručiti ih, a onda i malo eksperimetisati prilikom lepljenja. Bez obzira da li se odlučite za samo jedan zid koji ćete ukrasiti tapetama ili ćete ipak samo jedan njegov deo iskoristiti za lepljenje tapete, učinite da vaš prostor dobije novu dimenziju. Sada su u modi tapete koje imaju neke cvetne motive, a za one koji radije vole crno – bele kombincije i retro stil, mogu da izaberu tufne, kocke, kvadrate i druge oblike. Siguran izbor za uređenje dečije sobe jesu tapeti sa omiljenim crtanim likovima vaših mališana.

Međutim, sa usavršavanjem tehnika za uređenje stana, pojavile su se i neke savremene metode pomoću kojih ćete učiniti da efekat bude jači. Reč je, zapravo, o oblogama za zidove koje poseduju trodimenzionalnu teksturu, tako da one predstavljaju gotovu dekoraciju za vaš zid koju je samo potrebno ukombinovati sa čitavim enterijerom. Ima i onih zidnih obloga koje je moguće zakucati, a ukoliko nisu dobre dimenzije možete se pozabaviti i ručnim skraćivanjem obloga. U ponudi ima raznih tekstura, za svačije želje i ukuse, tako da je samo potrebno pravu teksturu izabrati za vašu prostoriju. Tako će zidovi delovati posebno i drugačije, a koliko će vaše uređenje stana biti jedinstveno zavisi i od panela koji ćete izabrati iz ogromnog asortimana tako ga i savršeno prilagoditi vašim zidovima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *