Kako da pametno odaberete rančeve za školu?

Rančevi za školu za vaše dete verovatno će biti najteži proizvod koji morate odabrati prilikom kupovine za školu. Ranac će dete koristiti svaki dan i nosiće ga u školu i iz nje. Ono  što je bitno u vezi školskih rančeva jeste da kada birate ranac, taj ranac treba da izdrži svakodnevnu upotrebu, uključujući putovanje do škole i od nje, čuvanje u ormariću, kao i grubi tretman koji deca imaju prema svojim stvarima.

 

Budući da njegovu svakodnevnu upotrebu, morate da znate šta trebate potražiti kada kupujete ranac za dete.

 

Da li postoji idealno vreme da se kupe rančevi za školu?

Najširi izbor školskih rančeva dostupan je tokom leta. Ovo je najbolje vreme za kupovinu ukoliko su vam potrebni rančevi za školu, samo je bitno da kupujete pametno.

Možda ćete doći u iskušenje da kupite ranac koji je jeftin i moderan, međutim, ako ranac nije adekvatan, brzo ćete morati da ga zamenite. Problem je u tome što verovatno nećete moći lako da pronađete dobar ranac nakon što školska godina počne.

Jeftini rančevi niskog kvaliteta obično traju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. To je dovoljan period da se svi predmeti za školu na policama u trgovinama zamene sa novom  sezonskom robom. Izbor školskih rančeva koji su preostali često u tom periodu bude jako ograničen i pitanje je da li ćete u tom periodu moći da kupite ranac koji će u potpunosti da odgovara vašem detetu. 

 

Vi birajte anatomske rančeve, deca neka odaberu dezene

O anatomskim rančevima toliko se govori u poslednje vreme, tako da pretpostavljamo da znate, ali nije loše da ponovimo: kada kupujete ranac za školu za vaše dete, anatomski rančevi moraju da vam budu prvi izbor zato što su povoljni za nošenje većih tereta, kao i za dugotrajno nošenje koje neće izazvati oštećenja i deformitete kičme. Anatomski rančevi dizajnirani su tako da traju duže, tako da inicijalna cena koja deluje skupo, zapravo i nije toliko skupa kada uzmete u obzir da anatomski rančevi mogu da traju godinama. Dakle, kada odete u kupovinu ranca sa vašim detetom, vi ukažite na modele, a deca neka biraju dezene i slično. Rančevi predstavljaju modni dodatak i odraz stila deteta, tako da dopustite detetu da njegova odluka bude poslednja, a vi mu samo pomozite da pametno odabere model anatomskog ranca.  

 

Iskoristite popuste

Prodaja opreme za školu obično počinje sredinom jula i traje do sredine avgusta i to je takođe period kada trgovine odobravaju popuste na keš kupovine. Ako vam je budžet prilično ograničen, razmislite o kupovini na odloženo. Takođe, možete u prodavnici da pronađete ranac koji vam se dopada, a onda da na internetu pronađete kompletnu ponudu cena i kupite u online prodavnici koja daje najbolju cenu. Na taj način, možete uštedeti da kupite još nešto od školske opreme.  Takođe razmislite o korišćenju prošlogodišnjeg ranca, ako je još u dobroj formi. Ako je vaše dete još uvek zadovoljno sa tisim i ako je ranac još uvek u dobrom stanju, možda bi bilo dobro da ga zadržite još godinu dana.

 

Ako kupujete na rasprodaji i pronađete jako povoljnu cenu rančeva, razmislite o kupovini dva ranca za školu. Na taj način imaćete ranac u rezervi ako vam dete slomi kopču ili kaiš na rancu. Takođe je zabavno za vaše dete da povremeno menja ranac, samo za promenu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *