Zbog čega je prodaja stanova u Zemunu u naglom porastu?

Kupovina stana predstavlja veliku odluku koja se neretko donosi jedan put u životi a značajno određuje dalji kvalitet svakodnevnog života. Za razliku od kupovine stana, situacija kada se iznajmljuje stan omogućava da u svakom trenutku se može preseliti u slučaju da je potrebno više prostora u stanu, bolja opremljenost stana ili pormena lokacije zbog pormene posla ili sl.

Pri kupovini stana je veoma važno ispitati potrebe svih članova porodice kako bi se suzila potraga i kako bi se omogućio visok kvalitet života jer će u tom izabranom stanu provesti duži vremenski period. Pored veličine stana, pažnju treba obratiti i na osvetljenost prostora, raspored prostorija, spratnost, da li zgrada poseduje lift ili ne, da li lokacija odgovara svim članovima porodice, da li ima parking mesta itd.

Kada je prodaja stanova Zemun u pitanju, na tržištu vlada veliko interesovanje. Posebno se izdvajaju višečlane porodice među kupcima koji su zainteresovani za stanove u ovoj oblasti.

Zašto porodice žele da žive u Zemunu?

Zemun, gradsko naselje na desnoj obali Dunava, je druga po veličini opština u gradu Beogradu. Za razliku od ostalih opština, arhitektura u ovoj opštini se razlikuje od ostalih a i jasno ocrtava granice u odnosu na okolne opštine, zbog čega se često i smatra zasebnom celinom. Samodovoljnost opštine se ističe i njenim sadržajima koje nudi svojim stanovnicima. Upravo iz ovog razloga su za ponudu stanova koji se prodaju u Zemunu, zainteresovane višečlane porodice. Jedan od razloga tome je podrška u vidu vaspitno obrazovnih institucija. Na teritoriji ima 35 objekata predškolske ustanove „Dr Sima Milošević“ namenjenih za 4012 mališana u okviru vrtića i 918 njih u okviru jaslica. Za nešto stariju decu se može izabrati jedna od 19 osnovnih škola, gde su uračunate i škole za učenike sa oštećenim vidom i za učenike sa oštećenim sluhom i govorom. Tu je i škola za obrazovanje odraslih. U opštini se nalazi i 13 institucija visokog obrazovanja, kako u okviru Univerziteta u Beogradu tako i privatnih.

Dobra povezanost sa ostatkom grada

Kada je reč o roditeljima, pored manje vremena koje će biti potrebno da se dete odvede do i iz vrtića ili škole, prednost ove lokacije i povezanost sa ostatkom grada što omogućava brz odlazak na posao, kao i povratak. Značajno veću prednost u odnosu na ostale opštine u gradu, Zemun nudi na polju slobodnog vremena koji se može iskoristiti sa različitim sadržajima koji su u ponudi. Tu je sportska hala Pinki i centar Master, koji nude razne sadržaje za decu, ali i odrasle. Položaj opštine na desnoj obali Dunava pruža stanovncima prilazak reci i boravak na lepom, čuvenom Zemunskom keju. U letnjem periodu blizina plaže Lido značajno ulepšava visoke temperature u gradu. Kada se otvori sezona, pontoski most omogućava prelazak sa Zemunskog keja na Veliko ratno ostrvo gde se nalazi i sama plaža. Ovom prilikom je moguće i istražiti ostrvo koje je ujedno i zaštićeni prirodni rezervat. Za ljubitelje kulturnih saadržaja, Zemun u ponudi ima i pozorište Madlenianum za koje se smatra da je najlepše pozorište u gradu Beogradu. U svom repertoaru ono nudi posetiocima dramski program, balet i operu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *