Zašto su sušači za ruke najbolji izbor za svaki javni toalet?

Jedna od glavnih nedoumica koju izaziva uređenje toaleta u svakom javnom prostoru, bilo da je u pitanju javna ustanova, firma, restoran, kafić i slično, jeste način sušenja ruku.

Iako su sušači za ruke, svakako, najpopularniji izbor u ovakvim prilikama, neretko se postavlja pitanje koliko su oni, zapravo, dobra odluka, posebno kada su po sredi finansije i higijena.

Zbog čega se kaže da je ovaj uređaj, i pored svega, ipak najbolje rešenje?

Bolja i jednostavnija higijena

Na prvom mestu, mit je da sušači za ruke nisu dovoljno higijenski. Ovakav način razmišljanja stvorio se u ranijem periodu kada je starijim modelima bilo potrebno više vremena da osuše ruke, te su korisnici odustajali i ostajali mokrih ruku.

Danas to nije slučaj. Savremeni sušači za ruke suše ruke rekordnom brzinom, čak brže i od vremena potrebnog za brisanje ruku bilo kojim materijalom. Istovremeno, novi modeli neutrališu i bakterije iz vazduha, te kroz njih prolazi prečišćen vazduh kojim se ruke suše.

Upravo zato su sušači za ruke mnogo više higijenski od papirnih ubrusa koji neretko ostaju mokri na samom držaču i, samim tim, prepuni bakterija, a o peškirima da i ne govorimo, jer oni nikad nisu ni bili rešenje za javne toalete.

Veća ušteda novca i energije

Još jedna od prednosti koju imaju sušači za ruke jeste ušteda novca i energije. Naime, mnogo manje finansija je potrebno uložiti u račune za struju nego u stalnu zamenu papirnih ubrusa.

Sem toga, novi modeli su programirani tako da troše mnogo manju količinu električne energije, pa su samim tim i ekološki, svakako u mnogo većoj meri nego papirni ubrusi za čiju proizvodnju je potrebno mnogo više sirovina i energije.

Iako se naizgled čini da sušači za ruke ne mogu u tolikoj meri uštedeti novac, na godišnjem nivou se, u poređenju sa drugim načinima sušenja ruku, ovo ispostavlja kao značajna stavka.

Bolje performanse

Već smo naveli da električni sušači za ruke mogu osušiti ruke neuporedivo brže i od klasičnog brisanja ruku bilo kojim materijalom, ali to nije sve.

Naime, ovi uređaji suše ruke u potpunosti, za razliku od papirnih ubrusa kojima se to samo delimično uradi, nakon čega ruke ostaju mahom vlažne. Takođe, nema bojazni da će se za mokre ruke zalepiti bakterije iz vazduha, jer sušači za ruke istovremeno prečišćavaju vazduh koji u njih ulazi i odstranjuju sve štetne mikroorganizme.

Lakši za uređenje enterijera

Na samom kraju, ali možda ne i najmanje važno, jeste uređenje enterijera. Pozitivno je to što se sušači za ruke u svaki prostor veoma lako uklapaju: modele možete birati uglavnom u tri, a nekada i više boja, te se rešavati za nijansu istovetnu čitavom toaletu ili pak onu koja je u kontrastu.

Takođe, sušači za ruke se mogu birati i prema tome da li želite da budu tek pozadina enterijeru, kada se biraju u beloj, bež ili crnoj boji, ili ste pak rešeni da budu nešto moderniji, kada je izbor moguć i u sivoj, odnosno različitim nijansama drveta.

U svakom slučaju, ovaj uređaj veoma lako možete kombinovati, te vam estetsko uređenje enterijera ni u jednom trenutku neće predstavljati problem.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *