Kako da leti stvorite prijatnu temperaturu u prostoru?

Kao odgovor verovatno prvo pomislite na ugradnju klima uređaja, ali dozvolite da vam predstavimo mnogo praktičnija i zdravija rešenja koja sama sebe isplate.

Umesto da hladite unutrašnji vazduh i pravite veliku razliku između spoljašnje i unutrašnje temperature, treba stvoriti hladovinu koja će mnogo efikasnije održavati prijatne temperature unutar prostora.

Roletne i tende za terasu su postale neizostavan deo sistema rashlađivanja, ne troše struju, a imaju višestruke prednosti. Zato ova dva dodatka sve češće krase prozore i terase.

Leti rashlađuju, zimi zagrevaju – roletne 

Današnje verzije PVC i ALU prozora imaju visok stepen energetske efikasnosti u odnosu na stare modele. Ipak, i oni mogu biti i unapređeni ako se ugrade roletne na okvir prozora. Na ovaj način se gotovo sasvim eliminišu toplotni gubici jer se roletna spušta i preko stakla i preko rama prozora čime daje dodatnu zaštitu.

Roletne imaju odličnu iskorišćenost na osunčanim stranama, ali i tamo gde prozori nisu u suncu jer spuštanjem zamračuju prostor i održavaju nižu temperaturu.

Najčešće se biraju one koje su proizvedene od aluminijuma. Razlog se nalazi u tome što je on lakši od PVC i izdržljiviji na toplotne ekstreme. Roletne se prave od tankih profila pa PVC, u ovom slučaju, lakše puca i krivi se od vetra ili sunca.

Roletne se prave u različitim modelima: sa klasičnim podizanjem i električne, nadzidne i podzidne (ispod fasadne izolacije), ugaonih i oblih kutija

Za svaku staklenu površinu može se napraviti roletna po meri koja će dati vrhunsku izolaciju prostora. Uštedećete i na troškovima za zagrevanje i rashlađivanje pa će roletne isplatiti same sebe nakon nekog vremena.

Poverenje poklonite firmi koja ima iskustvo u izradi i montiranju roletni. Tražite i period garancije jer bi one trebalo da traju nekoliko decenija uz minimalna ulaganja.

Tende za terasu – prijatne temperature i kada ste napolju!

I u ovom slučaju se na prirodan način pravi hlad pa niti ima električnih troškova niti opasnosti po zdravlje kao kada se koriste uređaji za rashlađivanje!

Tende za terasu Lukić Rolet mogu da budu fiksne i mobilne. Ova druga vrsta ima različite sisteme skupljanja i nagiba pod kojim stoje, a možete da nabavite model koji ima senzor za vremenske prilike pa da se sama postavlja i skuplja kada je napolju vrućina.

Platna su izdržljiva i debela tako da prave bolji hlad od suncobrana, a odolevaju i udarima vetra.

U zavisnosti od potreba možete izabrati polu oble, ravne, vertikalne…za svaku situaciju postoje odgovarajuće tende za terasu.

Sugerišemo da odaberete proverene proizvođače, one koji imaju iskustvo u radu i zadovoljne klijente iza sebe. Trebalo bi da oni uzimu mere, stručno postave tende za terasu i da ih servisiraju po potrebi. Na ovaj način ćete godinama uživati u hladovini jer će tenda funkcionisati besprekorno.

Ne dvoumite se! Sada je pravo vreme da kontaktirate proizvođača i raspitate se za uslove i cene roletni i tendi! Vremenom će isplatiti sebe, a i vi ćete zaboraviti na uključivanje klima uređaja da bi podneli nesnosne vrućine.

Očekujte manje nervoze, manje temperaturne udare usled lošeg sistema rashlađivanja, dan bez glavobolje, bez bakterija i virusa koji se množe u filterima klima. Zdravlje nema cenu!

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *