Kako da uklonite neprijatne mirise iz patika

Kako neki od nas najveći deo dana provode upravo u patikama,  jasno je da će se u jednom trenutku javiti neprijatan miris.  To se najčešće javlja kod sportista, kod onih koji nose nekvalitetnu obuću i čarape ali i kod učenika sportske gimnazije jer veći deo dan provedu u patikama zbog velikog broja fizočkih aktivnosti. Taj miris može naravno da bude prouzrokovan nedostatkom vazduha, znojenjem unutar patike i slično. Međutim, neprijatan miris može da potekne i od materijala od kojih je patika napravljena.

To znači da nekvalitetne patike mogu značajno više da se osećaju od patika u čiji kvalitet ste sigurni. Naravno da ne znači da sada treba da se uvek opredeljujete za svetskih poznate brendove, već znači da treba da znate da ocenite prilikom kupovine kvalitet materijala i način izrade patike. U svakom slučaju i kod poznatih brednova patika mogući su neprijatni mirisi.

Lavandom do svežine patika

Predivan miris lavande može da vam posluži i da se oslobodite neprijatnih mirisa iz vaših patika. Trebalo bi da izaberete neki dan kada nećete nositi te patike. U njih stavite malo lavande i iznesite na svež vazduh i tako ostavite nekoliko sati ili ceo dan, a po mogućstvu i celu noć. Fascinantno je to što će lavanda uspeti da ubije sve te neprijatne mirise, koji su vam stvarali takve neprijatnosti. Ovaj trik može da se primenjuje kako na muške patike, tako i na ženske patike.

Soda bikarbona – lek za sve

Da li ste znali da sodom bikarbonom možete i da izbelite, ondosno očistite ozbiljne prljavštine sa njih? Pored toga, soda bikarbona je dobra i za uklanjanje neprijatnih mirisa iz vaših patika. Nebitno je da li imate Nike patike ili Adidas patike ili neku sasvim treću marku, možete ovo probati u bilo kom slučaju. Muške patike generalno se uvek više osećaju i zato se muškarcima savetuje da češće čiste svoje patike sodom bikarbonom. Ženske patike takođe mogu da poprime različite mirise i njima se takođe savetuje da poču sa upotrebom ovog efiksanog sredstva.

Preventiva – bebi puder

Postoji i način kako da predupredite stvaranje neprijatnih mirisa. Ukoliko utvrdite da se neprijatni mirisi u vašim patikama stvaraju kao posledica vlažnosti vaših nogu, onda će najbolje biti da u sve patike koje imate pospete malo bebi pudera. Nemojte preterivati, vrlo mala količina je dovoljna. Ostatak pokušajte da istresete i ne morate ih ispirati niti dodatno čistiti.

Kada to uradite primetićete da se vaše noge ne znoje toliko ili da se ne znoje ni malo. To je znak da je bebi puder uspeo da zaustavi znojenje vašeg stopala. Samim tim to znači da se neće javiti neprijatni mirisi, koji nastaju kao posledica znojenja stopala. Bebi puder se može koristiti i nakon što osetite neprijatne mirise. U ovom slučaju, bebi puder neće moći u potpunosti da ih eliminiše, ali ga zato koristiti u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Znači prvo operite patike sodom bikarbonom, a zatim pre nošenja sipajte bebi puder.

Operite patike limunom

Limun je moćna biljka koja zbog svoje kiseline može da vam pomogne da se rešite neprijatnih mirisa iz vaših patika. Sve što će vam biti potrebno jeste jedna kora limuna, kojom ćete očistiti unutrašnjost vašh patika. Možete patike oprati limunovim sokom, pa možete i pokušati drugi način za eliminisanje teških mirisa. Naime, trebalo bi da u patiku ostavite koru limuna da odstoji neko vreme. Ona će upiti neprijatne mirise, a vi ste na veoma lak način rešili problem.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *