Kako do savrsenog izgleda bez estetskih operacija

Estetske operacije sve su popularnije iz dana u dan. Njihova dostupnost više nije rezervisana samo za poznate i bogate, već su pristupačne i srednjoj klasi. Ideali lepote nametnuti masovnim medijima, modom i društvenim mrežama postaju naizgled sve nedostižniji bez estetskih korekcija. Ipak, uporedo sa plastičnom hirurgijom, razvija se i nutricionizam, fitnes, industrija lepote ali i estetske procedure koje ne potpadaju isključivo pod spektar onih invazivnih, hirurških.

lepo lice

Određeni fizički nedostaci potencijalno se moraju tretirati operativnim putem, ukoliko želimo da ih se rešimo. Ipak, sve veći deo nedostataka možemo pobediti i bez estetskih operacija. Otkrivamo vam nekoliko mogućnosti da promenite pojedine fizičke karakteristike bez “odlaska pod nož”.

Krioterapija

Krioterapija je tehnika koju za oporavak od napornih treninga sportisti koriste godinama. Od nedavno, ona postaje sve popularnija u industriji lepote zbog njenih benefita među kojima je i gubitak telesne težine.

Stručnjaci tvrde da primenom krioterapije možemo potrošiti i do 600 kalorija u kratkom vremenskom roku. Sportisti ovu tehniku primenjuju tuširajući se ili kupajući se u veoma hladnoj vodi, sa dodatkom leda, neposredno nakon treninga, i sve to u trajanju od 15 do 20 minuta. Krioterapija se u svrhe lepote sprovodi tako što je potrebno da 3 do 4 minuta stojite u hladnom tenku, u kome je temperatura dolazi i do -90 stepeni. Ovo stimuliše krvne sudove i cirkulaciju, što dovodi ne samo do potrošnje kalorija, već i do sinteze kolagena, zaslužnog za mladalački izgled.

Korekcije filerima

Čak i tradicionalni hirurški zahvati poput operacije nosa, dobili su svoju zamenu zahvaljujući rapidnom razvoju industrije lepote i estetskih zahvata. Danas je moguća korekcija nosa filerima za veoma kratak vremenski period. Ova kozmetička procedura traje do 30 minuta i počiva na korišćenju nanotehnoloških filera.

Pre aplikacije filera u nos se ubrizgavaju MTX bionic kompozitne niti koje formiraju potkožni skelet po kojem nos dobija jasne konture. Nanotehnologija podrazumeva proizvodnju materijala sa nanometarskom preciznošću, a ovi fileri unose se u potkožne strukture tako da se nadoknađuje volumen tkiva na mestima na kojima nedostaje, dok se vrh nosa podiže. Ova vrsta intervencije vrši se pod lokalnom anestezijom, nije agresivna kao estetske operacije i nakon nje smo brzo u mogućnosti da se vratimo svakodnevnim aktivnostima.

Mezoterapija

Mezoterapija podrazumeva injektovanje kombinacije vitamina, aminokiselina i medikamenata nekoliko milimetara ispod kože u sloj zvani mezoderm, a sve sa ciljem omekšavanja zategnute i dehidrirane kože i njenog hidriranja.

Postoje različite kombinacije supstanci koje se injektuju u ove svrhe u zavisnosti od nedostatka kože koji želimo da umanjimo, ali glavna odlika ovog oblika terapije je to da su njeni rezultati blagi i diskretni i ne predstavljaju radikalne promene u izgledu. Ona čini da izgledate odmornije, redukujući otečenost oko očiju i to je jedna od njenih najvećih prednosti. Pored toga, služi za lifting lica, odstranjivanje celulita, strija i fleka na koži.

Privremeno uvećavanje grudi

Veliki broj žena nezadovoljan je oblikom ili veličinom svojih grudi. Ipak, mnoge zažale odluku da ih permanentno uvećaju. Zato sve popularniji postaju zahvati na grudima čiji efekti traju 24 sata. Ovo se postiže takozvanom Instabreast tehnikom koja podrazumeva injektovanje rastvora soli u grudi. Ovo je sličan rastvor onome koji dobijate za oporavak kada ste dehidrirani i tehnika se smatra bezbednom i (privremeno) efikasnom.

Ova tehnika u mnogome pomaže i kod donošenja odluka o operativnim zahvatima – pojedini pacijenti mogu odlučiti da žele trajno uvećanje, a neki shvatiti da uvećavanje grudi ipak nije za njih.

Dvadeset prvi vek doneo nam je širok spektar mogućnosti da pobedimo nedostatak samopouzdanja zbog fizičkog izgleda, ukoliko smo pritom spremni da menjamo svoj način života na bolje. Dijete više ne predstavljaju izgladnjivanje, fitnesom se možemo baviti svakodnevno, a znakove starenja na koži možemo pobediti na bezbroj neinvazivnih načina. U redu je u nekim slučajevima razmotriti hirurške zahvate, ali je važno dobro se informisati i saznati sve opcije. Živimo u eri informacija i sva znanja o lepoti su nam dostupna – samo ukoliko smo spremni da se dovoljno informišemo i dovoljno uložimo u sebe primenjujući ta znanja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *