Kako izabrati kvalitetan peškir

Razmislite o tome kako pokušavate da odaberete odeću. Ili kriterijuma na koje pazite kada kupujete nameštaj za stan. Da li vam prijaju peškiri koji vam dodiruju lice odmah nakon buđenja i jesu li mekani peškiri kojima se umotate kad se istuširate nakon stresnog dana?

Da li znate na šta treba paziti pri odabiru peškira koji koristite ceo dan i koji je neophodan za svaki dom? Izbor pravog peškira među mnogim šarenim i mekim peškirima nije tako lako kao što mislite. Oznake na etiketama imaju više tragova koje mogu pratiti svi oni koji znaju čitati. Prilikom izbora peškira imajte na umu da je za vas najprikladniji peškir koji ispunjava vaša očekivanja. Kriterijumi se prema tome mogu razlikovati u zavisnosti od mesta i namene ručnika.

Da biste izabrali peškir koji vam uglavnom odgovara, ključ je razumevanja etiketa i izbora kvalitetnog peškira zato krenimo redom.

Sadržaj je važan!

Prvo što primetite na etiketama je naravno sadržaj proizvoda. Peškiri mogu biti izrađeni od materijala kao što su pamuk, bambus ili mikrofiber. Iako materijal ima svoje osobine, svoju prirodnost i brzu apsorpciju vode, pamuk je najpoželjniji materijal. Priroda pamuka je mekana, lako je upijanje vode i ovi peškiri se brzo suše, pa su posebni udobni peškiri za lice i dečiji peškiri.

Takođe je poznato da peškiri koji zahvaljujući posebnom proizvodnom procesu daju predivu obimniju strukturu nude različite prednosti od konvencionalnih pamučnih peškira. Oni ne sadrže sintetički materijal i napravljeni su od 100% pamuka, ne izazivaju alergijske reakcije zbog svoje prirodnosti i savršeno su pogodni čak i za najosetljiviju kožu.

Kako se peškiri proizvode?

Izbor tkanine nažalost nije dovoljan za kvalitetni peškir. Kod pamučnog peškira čitav postupak, od sakupljanja pamuka sa polja do dolaska do kupca, igra važnu ulogu u određivanju kvaliteta peškira. Mnogo je faktora koji utiču na kvalitet peškira koji se mogu kupiti na policama, poput jednog ili dva sloja tkanog ili pletenog, prediva, boje itd.

Nedostatak dobrih prediva za tkanje može dovesti do bržeg habanja ivice. Pri kupovini peškira nije moguće analizirati celokupan proizvodni proces. Ipak, uvek odaberite one marke za koje pouzdano znate da će opravdati vaša očekivanja.

Koliko će se peškiri skupiti nakon pranja?

Kao i bilo koji drugi tekstilni proizvodi i bambusovi, a i pamučni peškiri prilikom pranja mogu da se skupe, a sve zavisi od njihovog sadržaja. Treba da sledite uputstva za pranje da biste smanjili skupljanje ovih proizvoda. Ako je proizvod kvalitetan, bez obzira da li je reč o prvom pranju ili petom, sačuvaće svoj kvalitet. Da biste produžili životni vek peškira, pri pranju održavajte temperaturu niskom i peškire sušite na otvorenom. Izbegavajte upotrebu dodatnih omekšivača, jer njihova upotreba može dovesti do toga da tkanina izgubi svojstva upijanja vode.

Težina peškira zavisi od njegove upotrebe!

Prilikom odabira kuhinjskog peškira možete uzetii lakši peškir, a pri odabiru peškira koji želite da koristite nakon kupanja odaberite teži peškir. Budući da težina peškira takođe utiče na fazu sušenja, ona može da varira u zavisnosti od područja upotrebe i navika. Iz tog razloga je važnije da se pri odabiru peškira koncentrišete na sposobnost upijanja vode, a ne na težinu. Upotreba prirodnih sirovina, procesi bojenja u fazi proizvodnje određuju sposobnost upijanja vode peškira. Umesto da napravite izbor na osnovu težine peškira, trebalo bi da izaberete one peskier koji će biti prijatni i mekani na dodir.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *