Kako odabrati savršeno putovanje za 1. maj

Neradni dani zbog praznika rada idealno su vreme da otputujete negde na par dana. Ove godine se neće raditi od petka 30. aprila do srede 5. maja. pa ukoliko nemate poebne planove za Uskrs, moći ćete već u petak da otputujete. Ovih nekoliko neradnih dana će vam sigurno dobro doći za predah od posla i punjenje baterija. Ukoliko nemate ideju gde biste mogli da odete, možda će vas inspirisati naše ideje.

Putovanje za 1. maj po Srbiji

Ukoliko volite da uživate u prirodi, a pritom ne biste da polovinu svog kratkog odmora provedete u putu, onda su destinacije u Srbiji odlično rešenje! Veliki broj ljudi nije upućen koliko je Srbija zapravo lepa! Dovoljno je da se udaljite samo nekoliko kilometara od Beograda i već možete uživati u netaknutoj prirodi, ili ako više volite na nekom poznatom izletištu.

Ukoliko živite u blizini Beograda, onda putovanje za 1. maj može biti npr. Devojački bunar kod Alibunara. Ovaj prelepi rezervat prirode nalazi se nedaleko od Pančeva i Vršca. Ovo izletište nudi i zanimljiv program za najmlađe, ali i one koji bi da uživaju u šetnji, ili sportskim aktivnostima. Fruška gora je takođe poznato izletište. Međutim, ako niste ljubitelji gužve možete se opredeliti za neko mesto gde nije prevelika gužva. Ako idete svojim autom, jednostavno se vozite Fruškom gorom, uživajte u prirodi, a onda se zaustavite tamo gde procenite da nije gužva.

Ukoliko pak želite da upoznate Istočnu Srbiju, možete posetiti spomenik prirode Lisine koji se nalazi u podnožju planine Beljanice. U okviru ovog parka prirode posebno su interesantni izvor Veliko vrelo i vodopad Veliki buk koji je naš najveći vodopad. Ukoliko do sada niste imali priliku da posetite ovaj kraj, onda bi svakako trebalo da razmislite o tome. Preporučujemo i da posetite izletište Čičalica koje se nalazi u blizini Požarevca. Ovo izletište je poznato po 441 brezi koje su zasađene u znak sećanja na ruske vojnike koji su poginuli u Drugom svetskom ratu. Osim toga, ovo izletište je uređeno brojnim stazama za šetnju, kao i igralištima za decu i odrasle.

Zapadna Srbija je poznata brojnim turistima. Pa ako se odlčite za putovanje za 1. maj baš u ovom kraju obavezno posetite neku od planina: Zlatibor, Taru, ili Zlatar. Na putu do ovih planina možete se odmoriti u nekom od brojnih etno sela gde ćete uživati u pravoj srpskoj kuhinji.

Metropole kao izbor za putovanje za 1. maj

Prvomajski praznici su idealni i za putovanja van granica naše zemlje. Ovih nekoliko slobodnih dana možete iskoristiti za upoznavanje kako okolnih zemalja, tako i udaljenih. Ako biste da se tokom putovanja za 1. maj i odmorite, onda vam ipak preporučujemo da posetite zemlje iz okruženja. Za ovakvo putovanje vam neće biti potrebno da provedete puno vremena u putu.

Putovanje za 1. maj možete organizovati tako da obiđete više gradova. Na primer, ukoliko se zaputite u Crnu Goru možete obići Višegrad i čuvenu Ćupriju na Drini, zatim se spustiti do Durmitora, a putovanje završiti na primorju. U povratku možete svratiti u Dubrovnik, ili Trebinje.

Ako više volite austrougarsku kulturu, onda možete obići Mađarsku. Preporučujemo da obiđete i Palić i Suboticu, kao i neku od poznatih mađarskih banja. Za ljubitelje kupovine neizbežan je i Segedin. Putovanje od Beograda do Beča autobusom takođe nije dugo, a ni skupo, pa je to još jedna destinacija koju bi trebalo da uzmete u obzir.

Ovakvo raznoliko putovanje za 1. maj ćete sigurno dugo pamtiti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *